keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Puulelut, leikin luovaa rakentamista Grimms puuleluilla ja puupalikoilla


Postaus sisältää blogiyhteistyötä Lelukauppa Tingeling Leksakerin kanssa.

Edellisissä postauksissa olen kertonut ihanista leluista ja askartelumateriaaleista, joita saimme perhepäivähoitoryhmäni leikkeihin Lelukauppa Tingeling Leksakerista Helsingistä. Tässä postauksessa näette, kuinka ihastuttavasti uudet lelut innostivat uusiin askarteluihin ja leikkeihin. Tiedän jo nyt, että näillä ekologisilla Grimm´s puuleluilla meillä leikitään todella paljon. Niin moniulotteisiin leikkeihin ne meitä johdattavat.


Kun sain Grimm´s lähetyksen Tingelingistä, muistin hyvin pian, että jossain askartelumateriaalikätköissäni on kaksi kummallista nuppipäistä puupalikkaa, jotka olen saanut vuosia sitten jostain varastooni. Niinpä kaivoin ne esiin ja keksin, että teen näistä kaksi aikuista puu-ukkelia. Hoitolapseni nimittäin leikkivät hyvin paljon koti- ja koululeikkiä, jossa aikuiset hahmot ovat tarpeellisia.


Maalasin puu-ukkelit Tingelingistä saaduilla luonnonkasveista valmistetuilla raakavesiväreillä. Väri tarttui käsittelemättömään puuhun erittäin hyvin! Näistä väreistä löydät enemmän tietoa täältä.


Samaan syssyyn löysin Torix -kirpparilta puuvillaisen pussin käsittelemättömiä puupalikoita eurolla. Ostin palikat ja kotona tartuin taas siveltimeen. Näin saisimme puuleluleikkeihin vielä lisää palikoita.


Palikat imivät kasvivesivärien pastillisenvärin hyvin ja kuivuivat nopeasti kevätauringossa.


Eikö tullutkin herkulliset värit?!


Ja niin sitten alkoi leikinrakennus aurinkoisella terassillamme.


Opettajat pääsivät heti tositoimiin innostuneiden pikkuoppilaiden opettajina...


Kouluun kuului luokkatiloja ja jumppasali kiipeilytelineineen.
Minä aikuisena vain nautiskelin lasten leikistä ja lelujen upeasta mielikuvitukselle tilaa jättävästä muotokielestä ja värimaailmasta.


Kun isäni näki nämä lelut meillä vieraillessaan, etsi hän kätköistään sorvattuja puupalikoita ja niistä saimmekin rakennettua liimaamalla huikeita puita ja pensaita sekä sieniä.


Isän palikat olivat kuitenkin niin pinttyneitä, että päätin maalata ne suosiolla meiltä löytyneillä maalinjämillä.


Vähänkö tuli hienot!


Ja niin leikki taas jatkui ja muuttui kotileikiksi....


Ja kuten hoitopäivinämme aina, myös sateenkaarimaan lapset ja vanhemmat päätyivät päivälevolle meidän kanssamme omassa aurinkoisessa kodissaan.


Toimme vielä mummolasta meidän omien lasten vanhat puupalikat, jotta leikissä riittää varmasti rakennusmateriaalia jokaiselle lapselle!  Ja tuo etualan linnapuupalikkasetti, made in USSR, on minun omasta lapsuudestani 1970-luvulta. Se jokainen palikka on yhä tallessa. Jee! Kyllä nyt passaa taas leikkiä huimia leikkejä <3.

Nyt palikat ovat olleetkin leikissä lähes joka päivä. Toineen toistaan mielikuvituksellisemmissa puutaloissa asuvat nykyään niin Schleichin hevoset, My little ponyt kuin Playmobil -hahmotkin ja Mosho Monsterit. Hip, hurraa!


Mukavaa pääsiäisen aikaa teille kaikille! Minäpä alan tässä raivata ruokapöytää tulevaa välipalaamme varten :)

2 kommenttia:

  1. M-ä e-n k-e-s-t-ä miten ihania juttuja! Ja miten ihania leikkejä teillä on! Ihan mahtavaa varhaiskasvatusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kirsi-Maritta! Työ tämän ryhmäni kanssa on ilo jokaisena päivänä ❤️

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!