torstai 10. maaliskuuta 2016

Raamatun kertomusten parissa osa 1.Viime päivinä olen askarrellut, ommellut ja tuunaillut rekvisiittaa Raamattun kertomuksista pohjautuviin mini-nukketeattereihin. Teatteriproduktioni liittyvät minulla meneillään oleviin seurakunnan lapsi- ja perhetyön opintoihin sekä tämän hetkiseen näyttötutkinto-opintoihini liittyvään työelämään tutustumiseeni seurakunnan päivä- ja iltapäiväkerhoissa.
Teen nyt samalla myös tietokilpailun teille lukijoille. Käykääpä katsomassa täältä rakentamiani Raamatun kertomuksiin pohjautuvia Playmobil -settejä. Kuinka monta kertomusta neljästätoista kuvasta tunnistit?

Ensimmäisenä valmistin päiväkerhoon mini-nukketeatterin Raamatun kertomukseen "Jeesus parantaa halvaantuneen". Lavasteineet tein vanhoista miesten juhlanenäliinoista, maitotölkeistä ja netistä Lasten Mission sivuilta tulostetuista kuvista, täältä.

"Jeesus parantaa halvaantuneen" -kertomuksessa kerrotaan viidestä ystävästä, joista yksi on halvaantunut. Kaverukset kuulevat, että Jeesus on lähistöllä ja uskovat, että hän voisi antaa halvaantuneen ystävän synnit anteeksi tai jopa parantaa halvaantuneen ystävän. Ystävät lähtevät Jeesuksen luo. Talo, jossa Jeesus on, on aivan täynnä väkeä. Ystävät eivät mahdu ovesta, joten he päätyvät purkamaan kattoa ja laskevat ystävänsä katossa olevasta reijästä baareilla Jeesuksen luo. Jeesus antaa halvaantuneen synnit anteeksi ja lopulta vielä parantaa hänen jalkansa.

Tein tästä hartaudesta liikunnallisen kertomuksen, jossa lapset saivat liikkua ja kuvitella olevansa ystäviä, jotka vievät kaveriaan Jeesuksen luo. Lapset ja ohjaajat pitivät hartauttani ja sen mini-nukketeatteria oikein toimivana.Vartaloiksi pöytäteatterinukeille laitoin Lasten Mission ohjeista poiketen maitotölkit, sillä minulla ei ole varastoissani kartonkia. Maitotölkkejä sen sijaan tulee meidän taloudessa yllin kyllin.


Vanhasta kirjasta ja valokuvakehyksistä tein oven, johon jokainen lapsi sai esityksen aikana kolkuttaa ja todeta, etteivät kaverukset mahdu sisään taloon, jossa Jeesus on puhumassa, sillä väkeä on talossa aivan liikaa.Täyttä on. Eikö olekin?
Näitä postauksia TET-jaksoni tiimoilta tulee nyt useampia. Joten pysykäähän kiinnostuneet kanavalla :).


Mukavaa maaliskuuta teille kaikille!

4 kommenttia:

  1. Todella upea! Upeaa havainnollistamista. - Heidi

    VastaaPoista
  2. Täyttä on - mainio kuva ja houkuttelevat värit. Mukavia keksintöjä nukketoteutuksessa. Iloa opintoihin!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista. Mä niin tykkään tästä näpräämisestä ja nukketeatterien esittämisestä. Ja kerhojen lapset on ihanan symppiksiä <3

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!