tiistai 19. huhtikuuta 2016

Matkamuistonukkejen uudet vaatteet ja identiteetit


Kädentaitomessut ovat nyt kunniakkaasti takana. Olipas mukavat messut! Ihaninta oli että sain ohjata sunnuntaina monta pikkulasta ja aikuista Husqvarna Opal -ompelukoneen saloihin ja yksi blogin lukijakin tuli reippaasti minua tervehtimään. Kyllä nämä sosiaaliset hetket ovat elämäni suola! Lauantain kun sain vielä viettää Sibeliustalossa hyvin antoisilla varhaiskasvatuspäivillä luokkakavereideni kanssa, oli viikonloppuni lähes täydellinen <3 .


Olen menossa toukokuussa montessorileikkikouluun työssäoppimaan. Tätä ihanaa oppimis- ja kehittymismahdollisuutta varten olenkin viimepäivät taas vähän valmistellut nukketeattereita ja avannut varhaiskasvatuksen ja montessoripedagogiikan teoriaa näyttötutkintosuunnitelmaani. 


Tulevaan eettisenkasvatuksen -nukketeatteriini tuunasin nukkeja vanhoista matkamuistonukeista ja vaatetin heidät vanhoilla vaatteilla.


Tämä musta-valkoisessa klänningissä oleva pikkuneiti muuttui käsittelyssäni pojaksi.
Ja tämä pitkähiuksinen neiti sai ylleen tyttäreni pienistä sukkahousuista työstetyn villamekon.


Kas vain. Siinä ovat nyt kaksi kaverusta (tai ehkä isosisko ja pikkuveli), joille tulee eettisenkasvatuksentuokioni aikana riitaa. Pojan vaatteet tein oman poikani neuleesta, johon tuli leikin temmellyksessä ikävä reikä.Riidan aiheita ja ratkaisuja käymme lasten kanssa läpi kuvakorttien avulla. Tarinan kehyskertomus on vielä hieman auki, mutta onhan tässä vielä aikaa suunnitella. Ainakin tarinaan tulee vielä kaksi pitkäkorvaa, jotka kurkkivatkin tuolla pensaiden takana.

Pitkäkorvista ehkä lisää seuraavassa postauksessa :) .

6 kommenttia:

 1. Aika vaativa, vaikkakin antoisa viikonloppu sinulla onnellisesti takana ja uudet haasteet jo hyvässä vauhdissa kohti toteutusta. Oli oikein hauska tavata : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mukavaa kun tulit moikkaamaan! Oli voimaannuttavaa nähdä pirteä käsityöihme 😘.

   Poista
 2. Ihanaa, upeaa tuunausta! Esittäisitkö meillekkin tuon nukketeatterisi erimielisyyksistä t: Kiia ja Peetu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Esitys vielä aika raakile, mutta katsotaan ehtisinkö järjestää kenraalinäytöstä työhuoneellani.

   Poista
 3. Miksi tuo tyttö näyttää aivan Pikku Myyltä? Siksi, että sillä on ihan samanlainen punainen mekko ja samalla tavalla hiukset nutturalla. Onko pakko?! Ettei mene katsojilla sekaisin kenestä on kyse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huima huomio. Itse en seuraa muumeja, ja vain piirretyt hahmot ovat niistä tuttuja. Kun googlasin pikkumyyn kommenttisi jälkeen, ei tällä tosiaan piirretyn hahmon kanssa ole mitään yhteistä, mutta joo eittämättä noiden pikkumyyn näyttelijöiden kanssa kyllä. Tarkoitus ei ole olla mikään muumijuttu, joten täytynee muokata asua uudestaan. Oma tyttäreni 6 v ällöää kaikkia rimpsuja ja pitsejä , joten siksi työstön tälläisen selkeän asun alkuperäisen asun tilalle ja punaiset sukkikset olivat ainoat, jotka raaskin silputa. Muut laitoin kirpputorille.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!