maanantai 8. elokuuta 2016

Rouva kalenterissa


Alkukesästä tapasimme Husqvarna Vikingin kanssa yhteistyötä tekevien bloggareiden (helmoja ja hepeneitä, kototeko sekä ideoi -blogeista) ja Husqvarnan Marian kanssa. Kävimme läpi loppuvuoden blogiyhteistyökuvioitamme ja päädyimme yhteisymmärryksessä toteuttamaan blogeihimme tämän syksyn ompeluidea-, kone- ja lisätarvike-esittelymme samoista aihepiireistä kerran kuukaudessa. Tämä sopi minulle, sillä syksystäni on tulossa aika touhuntäyteinen opintojen ja nukketeatterikiertueiden kanssa, eikä näin ollen suurille ja ilmassa leijuville ompeluprojekteille ole aikaa eikä ehkä tarmoakaan. Heinäkuun teemamme oli asuste, elokuun kalenterin kannet, syyskuussa tutustumme paninjalkoihin, lokakuussa teemme heijastimia, marraskuussa tikkaustöitä ja joulukuussa teemme joulukoristeita.Kalenterin kannet -aihe sopi minulle kuin valettu, sillä minun kalenterini alkaa aina elokuun puolesta välistä ja päättyy toukokuun loppuun. Kesällä ei päivistä ole niin väliä, eikä kuukausistakaan :). Kalenterin ompeluprojektiin ostin Prismasta. Sen on valmistanut burde ja siinä oli sopivasti vaihdettavaksi tarkoitettu kansikuva.Kannet halusin tuunata vapaalla konekirjonnalla puuvillasamettikankangastilkuistani.


Ja niin alkoi työstyä kalenterirouva. En käyttänyt applikaatiossa lainkaan liimakankaita vaan asettelin tilkkupalaset aluskankaalle vieriviereen ja välillä vähän lomittain.


Rouvan valmistuttua leikkasin ylirepsottavat kankaat applikaatiosaksilla (ihan huippu sakset, suosittelen jokaiselle!). Sakset sain Husqvarna Vikingiltä ensimmäisessä blogitapaamisessamme.


Lopuksi siivosin samettinukat pois tarraharjalla.


Yksityiskohtaa rouvasta...


Ja näin tuli syyskalenteri kuosiinsa. Siinä minä hörpin lattea Kreetan uimarannalla loppusyksystä. Sillä jos hyvin käy meidän perhe lentelee viikoksi Välimeren maisemiin pahimman syyskaamoksen aikaan.

Keväälle voisin tehdä samaiseen kalenteriin hieman raikkaamman lookin.Mukavaa elokuuta teille kaikille Mamban sanoin: "Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä...."

6 kommenttia:

 1. Ihku kalenteri. Kerrassaan hieno! T: Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 6 v. tyttärenikin innostui kalenterin tuunauksesta ja piirsi minulle vaihtokansia yhden jos toisenkin. Voin sitten ympäri vuoden vaihdella kalenterini kansilookkia mielialojeni mukaan :)

   Poista
 2. Aivan ihana kansi, niin hyväntuulinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kansi piristää minuakin, sillä minulla on tiedossa melkoisen työteliäs ja raskas syksy.

   Poista
 3. HUIPPUIHANA KUVA KALENTERISSASI!!!!!! T: MARI A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus on kiva tehdä näitä "iloisia applikaatioita"!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!