tiistai 19. joulukuuta 2017

Joulutyynyjä


(Blogiyhteistyöpostaus)

Minun on vuosi vuodelta hankalampi keksiä aikuisille joululahjoja, etenkin minua aikuisemmille, joilla on jo kaikkea, niin varallisuutta kuin materiaakin. Lahjakortit ovat mielestäni tylsiä ja mielikuvituksettomia, sillä niistä näkee heti lahjan arvon ja minun budjetillani se arvo ei ole päätähuimaava, vaikka saajan ihmisarvo minulle olisin suuri.

Tänä vuonna päätin työstää iloiset JOULU-tyynyt joululahjakääreisiin.


Tilkkutyökankaita oli varastossani valmiiksi, vain sisustyynyt ja piilovetoketjut kävin ostamassa kaupasta.
Idean tyynyihin sain tyttärelleni tekemästä torkkupeitosta, jossa oli kuusia ja taloja. Aloin siis ommella kuusityynyjä.Tyynyyn sain hyvin käytettyä kapeimmatkin kangassuikaleet.

Tyynyn tikkasin vanuun ja taustakankaaseen jousijalalla vapaatikkauksena.


Erityisen mukava ominaisuus uudessa Design Topaz -ompelukoneessani on automaattinen alalankamittari, joka ilmoittaa aina kun alalanka on loppumassa. Nyt ommel on helppoa lopettaa sellaiseen paikkaan, jossa alalangan vaihto kesken ompelun ei häiritse ommeljälkeä. Ilmoituksen jälkeen koneella voi nimittäin ommella vielä muutaman kymmenen senttiä.


Ja taas pääsen muistuttamaan silityksen tärkeydestä tilkkutöitä tehdessä. Hyvin silitetty työ näyttää hyvältä ja tilkut ja tikkaukset asettuvat kauniisti paikoilleen.


Myös Husqvarna Vikingin lisävarusteena saatava piilovetoketjupaininjalka on yksi lemppareistani. Sillä piilovetskan laittaminen on kuin lasten leikkiä. Vetoketju asettuu paikoilleen täydellisesti jo ensimmäisellä ompeleella.

 

Ja niin tyynyt tulivat valmiiksi ja niistä tulee varmasti mukava piristys joulukoteihin.


Lukutoukka-tyttäreni testasi tyynyt heti ja totesi niiden olevan täydellisiä lukutyynyjä :). 


Tämän postauksen myötä toivotan teille kaikille blogini lukijoille, yhteistyökumppaneille ja Neulanhaltijan työhuoneen asiakkaille OIKEIN ILOISTA JOULUA JA ONNENHETKIÄ VUODELLE 2018!!!!


18 kommenttia:

 1. Eikö olekin mukavaa antaa uuden ompelukoneen huristella? Tuo kuusiblock on minulla ollut usein itsetehdyissä korteissa, pehmeissä ja niissä pahveille liimatuissa. Omat lahjaideani ovat pikkuleivät ja joulukakut kauniissa koreissa, odotettuja ystäväpiirissä. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uuteen ompelukoneeseen tutustuminen on mukavaa, mutta myös työlästäkin. Minä olen aina niin hätähousu, kun ideani pitäsisi saada heti toteutettua ja koneen käyttöohjeiden lukeminen on aina vähän niin ja näin. Sitten sitä touhutaan yrityksen ja erehdyksen kautta ;).

   Voih, leivotut lahjat ovat ihan parhaita! Minäkin yllätän hoitolasteni kanssa joka maanantai heidän perheet lasten kanssa yhdessä leivotulla lämpimäisellä.

   Poista
 2. Kyllä olet ommellut kauniita tyynyjä.Kiva nähdä kuinka olet sinut uuden ompelukoneesi kanssa.Kunpa oppisin itsekin käyttämään Husgvarnaa....nyt se seisoo tyhjänpanttina.
  Oikein ihanaa ja rauhaisaa Joulua sekä idearikasta tulevaa vuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään vielä ole sinut uuden koneeni kanssa. Tuo kirjontaosio vaatii vielä paljon opettelua. Ja ohjekirjojen lukeminen ei ole vahvuuteni ;). Husqvarnoista kyllä tykkään. Minulla on niitä jo neljä ompelukonetta ja yksi saumuri työhuoneellani.

   Poista
 3. Voi mitä nameja nämä sinun tyynysi ja täkkisi! Oih! T:Mimmu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tähän harmaaseen ja pimeään aikaan kaikki karkkimainen tuo mukavasti energiaa :)

   Poista
 4. Kertakaikkiaan iloisia ja upeita tyynyjä!!! Tulee hymy ihan vain katsoessakin. Iloista joulua sinulle ja perheellesi sekä hoitolapsillesi! Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Hymynhetkiä ja iloista joulunaikaa myös sinulle!

   Poista
 5. Hyvää Joulun aikaa ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle 2018!

  VastaaPoista
 6. Hurjan kauniit tyynyt! Oi niitä onnellisia lahjansaajia<3 Minustakin itse tehdyissä lahjoissa on sitä jotakin.
  Omasta koneestani löytyy myös tuo alalankamittari. Heh, aina kun se piippaa, ajattelen että kyllähän sillä vielä huristelee pitkään..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja totta alalanka piippauksella jälkeen alalangalla vielä huristelee aina matkan, mutta se myös helpottaa sitä, että osaa lopettaa esim tikkauksen tai koristeompeleen järkevään paikkaan. Kiva lisäominaisuus. Mukavaa uutta vuotta sinulle!

   Poista
 7. Suorastaan häkellyttävän kauniita tyynyjä olet tehnyt, ihania ja niin jouluisia!

  Hyvää Uutta Vuotta 2018 sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tilkkutyöt tuntuu taas niin kovin ihanilta omastakin mielestä. Toissapäivänä aloitin uutta tilkkutäkkiäkin, jonka meidän ekaluokkalainen lukutoukkamme tilasi minulta. Mukavaa uutta vuotta 2018 myös sinulle ❤️,

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!