maanantai 9. heinäkuuta 2018

Iltapuhteet pehmoisen PEHMU mehiläisvahamuovailuvahan kanssa


(Tämä postaus on työstetty blogiyhteistyönä A.Wennstöm Oy:n kanssa)

Edellisessä postauksessa nautin yhteisompelutalkoista Oulussa ystäväperheen kanssa. Nyt iloitsin muovailuvahailtamissa siskoni, hänen 8-vuotiaan tyttärensä ja oman 8-vuotiaan tyttäreni kanssa.


Muovailuvahailtamien materiaalit meille tarjosi A.Wennström Oy Artjärveltä eli @Vesiväritehdas. He toimittivat kotiini uutta ihanaa PEHMU -muovailuvahaa hoitolasteni kanssa työstettäväksi. Nyt sulpoiset hoitolapsoset ovat kuitenkin lomailemassa omien perheidensä kanssa ja minä omieni. Niinpä "vähän" kokeilin vahaa sisareni perheen kanssa jo ennakkoon..... Ja voi kuinka terapeutttisen pehmeää se olikaan....Olen käyttänyt Wennströmin mehiläisvahamuovailuvahoja MAHTIa ja SÖDEä ennemminkin hoitolasteni kanssa ja lapset rakastavat sitä ihan oikeasti. Vaha on riittoisaa, mukavan tuntuista käsille, myrkytöntä ja se ei kuivu leikeissä korpuksi. Värejä on helppoa sekoittaa ja synnyttää näin uusia sävyjä värioppiakin samalla opetellen. Käsien iho jää muovailun jälkeen ihanan pehmeäksi. Muovailuvahat ovat tuoksuttomia.

Minulla on ollut aijemmin A.Wennströmin muovailuvahaa pastellisävyissä (SÖDE) ja vahvoissa sävyissä (MAHTI), joten saapunut PEHMU-erä oli minullekin uusi kokemus, jonka otan varmasti käyttöön hoitolasteni animaatioprojektien ja muovailuharjoitteiden kanssa.  


PEHMU-vaha oli kuin taikinaa ja sillä muovailu oli kuin takinaterapiaa. PEHMU oli todellakin pehmeämpää kuin aijemmat muovailuvahamme, jotka nekin ovat kyllä ihastuttavia tunnultaan ja muotoiltavuudeltaan. Osaan kuitenkin arvella että etenkin pienille muovailijoille PEHMUn pehmeys on todella palkitsevaa.


Olen myös käyttänyt hoitolasteni kanssa paljon Wensströmiltä ostamiani mehiläisvahaliituja, joilla  taitava siskoni piirsi myös yämän postauksen muovailuvahamaailmallemme lavasteet. Hoitolapseni tykkäävät mehiläisvahaliiduista niiden voimakkaan väripigmentin, kestävyyden, palikkamaisen muotoilun ja hunajantuoksun vuoksi. Värit ovat myös hyvin riittoisia!!!


Ja niin me sitten muovailtiin. Serkukset olivat aivan intopiukeana. Ja niin oltiin kyllä me aikuisetkin.Värien sekoitettavuus on myös mehiläisvahamuovailuvahoilla aivan älyttömän helppoa. Muutamasta väristä saa muutaman kerran yhteen pyöräyttämällä mielettömän määrän eri sävyjä.


Muovailuvahamaailma kasvoi kasvamistaan ja aika kului muovaillessa kuin siivillä....
Me aikuiset huokailimme tyttöjen taitavuutta. Tytöt malttoivat hienosti muovailla ja rakentaa leikkimaailmaa ja suunnitella leikkiä rauhassa. Palkinto muovailusta oli nimittäin saada leikkiä muovailuvahamaailmalla yömyöhään. Lisäksi lupasin ottaa tytöt mukaani Wennströmin tehtaalle ja tehtaanmyymälään ensi lauantaina 14.7 klo 9-14 avoimien ovien päiville.

Tehtaanmyymälässä on paljon erilaisia kotimaisia askartelutuotteita mm. vesi- ja peitevärejä, muovailuvahoja, öljy-, mehiläisvaha- ja akvarelliliituja sekä piirrustushiiliä. Heidän valikoimiinsa kuuluu myös laajasti kankaiden koristelutarvikkeita ja kankaanpaino- sekä värjäystuotteita (kts. edellinen postaus, jossa pelastin hevosen pään fiaskolta kankaanpainoväreillä). Wennströmin naapurissa Töyrylän kartanossa on myös lauantaina avoimet ovet.Ja niin parin tunnin muovailun jälkeen alkoivat ihastuttavat leikit aina yömyöhään asti ja tyttäreni jatkoi leikkejä vielä aamullakin.


Kun leikit oli leikitty ja kaikki muovailuvahat muotoiltiin palloiksi odottamaan seuraavaa muovailukertaa. Niitä kertoja tulee vielä varmasti monia :).

Olipa kiva ilta!

Tervetuloa teillekin kaikille A.Wennströmin vesiväritehtaalle Artjärvelle Avoimien ovien päivänä lauantaina 14.7 klo 9.00-14.00. Avoimien ovien päivänä pääsee kuulemaan A.Wennströmin pitkästä historiasta ja tutustumaan heidän laajaan tuotevalikoimaansa. Wennströmin kotisivut löytyvät täältä ja Facebook-sivut täältä. Os. A.Wennström Oy Värjärintie 3-5 16230 Artjärvi Puh: 03-882590

Mukavaa kesää teille kaikille!
3 kommenttia:

 1. Wennströmin Verkkokauppa on vielä työnalla, se julkaistaan näillä näkymin elokuussa. Tuotteita myy monet askartelukaupat ympäri Suomea, esim. Suomalainen kirjakauppa. Heiltä voi myös tiedustella hintoja ja tilata ihan sähköpostilla tai soittamalla, ja tietysti kohta myös verkkokaupan kautta. Tehtaalle Artjärvelle saa myös mennä ostoksille ja lisäksi heillä on oma myymälä Helsingissä :)

  VastaaPoista
 2. Upea muovailtu satumaailma, vaha näyttääkin jo niin houkuttekevalle. Aikoinaan mehiläisvahan kokemus oli että kovaa oli, sen sijaan ruotsalaisella vahalla syntyivät meillä nukkekodit huonekaluja ja astioita myöten, leikki jatkui todella pitkään. Vieläkin on komeron kätkössä nuorimman muovailemat söpöt hiiret muistoina. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania muistoja sinulla <3. Nämä muovailuvahat olivat kyllä todella pehmeitä muotoilla. Hinta näillä oli tehtaanmyymälässä 9 €/purkki. Ei paha hinta, mukavasta materiaalista ja yhteisistä muovailupuuhista. Tehtaanmyymälässä oli myös kivasti tehty muovailuvahamaailma lasikuvun alle. Hyvä idea, ettei taideteokset pölyynny.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!