torstai 27. kesäkuuta 2019

Pikainen maximekon tuunaus


(Postaus sisältää blogiyhteistyötä Husqvarna Viking Suomen kanssa)

Viime aikoina en ole ommellut tai valmistanut mitään käsitöitä, sillä puutarhanhoito on imaissut minut joka ilta sen jälkeen kuin hoitolapseni on haettu hoidosta ilta viiden jälkeen. Tänään tein kuitenkin pienen ompelurupeaman, jossa tuunasin Lidlistä löytämäni trikoomekon naapuriltani saamalla valkoisella hörhelöhuivilangalla. Mekko tuli tarpeeseen, sillä onnistuin repäisemään edellisen maximekkoni puutarhatöissä.


Lidlin mekko oli kaunis jo itsessään ja istui vartalolleni kauniisti. Olemme kuitenkin hyvästelleet viimevuosina niin monta läheistä hautajaisissa, että mekon musta olemus kaipasi minun mielestänni nyt jotain jekkua tai iloa. En halunnut enää yhtään suruasua vaatekaappiini.


Trikoomekkoa varten kaivoin esiin blogiyhteistyönä Husqvarna Viking Suomelta saamani Inspiran pallokärkiset ompeluneulat sekä Inspiran ihanat, täydelliseksi käteen muotoillut aplikaatisakset (ylin kuva). Ensin ajattelin työstää mekkoon kirjovalla Designer Topaz 50 -koneellani jotain kukkakuvia, mutta sitten musta tausta kukille tuntui liian rajulta. Niinpä päädyin kuvioimaan mekkoa tuolla flillahuivilangalla (ylin kuva).


Ompeleeksi  kirjonnalle valitsin kolmenaskeleen siksakin.


Ohensin neulelangan 5 mm kapeaksi ja surrautin langan mekon halkioon ja toiseen kylkeen.


Kas näin. Aikaa tuunaukseen meni muutama kymmenen minuuttia ja yhdeksän euron mekko sai ihan uuden ilmeen.



Mukavaa kesää teille kaikille! Aloitan itse nyt kesäloman, joten minusta ei kuulu nyt hetkeen mitään :)

2 kommenttia:

  1. Ihana tuunaus!
    On mahtava, kun tuunaamalla saa vaatteista vielä enemmän oman oloisemman ja uniikin.
    Ihanaa lomaa, aurinkoa ja rentouttavia päiviä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Riina! Toi mekko on kyllä kiva ja vaatteiden tuumailu on kivempaa kuin alusta asti niiden ompelu. Mukavaa kesää sinullekin! Milloin ehdit puutarhakahveille?

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!