maanantai 2. huhtikuuta 2012

Huovutettuja pääsiäismunia


Pääsiäistä odotellessa huovutimme lasten kanssa huopamunia. Huopamunien koristelun tein itse huopaneulalla lasten valitsemien kuvioiden mukaiseksi. En nimittäin uskalla antaa lapsille terävää pienenpienin väkäsin varustettua huopaneulaa, sen vaarallisuuden vuoksi. Olen itse useamman kerran ajatuksissani huopaneulatessani tuikanut neulan sormeen tai reiteen ja kipu on ollut aina viiltävä.Maileg -pupun sylissä olevat munat ja sireenissä roikkuvat sydämet ovat 100 % villaa. Ne on huovutettu saippuan ja veden avulla. Pupun huopakori on Tiimarista. Se on kuvioitu maalaten.


Tämän Herra-Pupun pajukorissa olevat munat on huovutettu styroxmunien päälle huopaneulalla. Sen jälkeen ne on huovutettu veden ja saippuan avulla kinteiksi ja puhtaiksi. Herra-Pupu, pajukori ja munat ovat Neulanhaltijan omaa designia ja käsialaa.


2 kommenttia:

 1. Kauniita! Innostun entistä enemmän huovutuksesta, kun katselen tekemiäsi töitä. Huopa on niin mukava materiaali ja kauniita lopputuloksia. Haaveilen huovutetusta matosta, oliskohan liian iso pala tällaiselle harrastelijalle? Jos huovuttaisi palasia ja ompelis ne hauskasti kasaan? Jos muuttotouhuilta ehtisin, huovuttaisin pääsiäiseksi pari kanaa ja munia :) Olen kyllä virkannut pari munaa, mutta nuo huovutetut ovat ehdottomasti paremman näköisiä, jotenkin kodikkaita ja lempeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mieletäni huovutus on ihana tekniikka. Ja mikä mainiointa, huovutustyöt eivät voi juuri koskaan mennä pieleen. Työtä voi aina vain muokata & värejä lisätä tai kokoa muuttaa. Helppoa tälläiselle tekijälle kuin minä, joka harvoin malttaa suunnitella työn täysin ennen työn valmistuksen aloittamista. Työ saa elää tehdessään.

   Huovutettuja mattojani on useampia tuolla blogin ihan ensimmäisissä päivityksissä. Käy kurkkamassa. Maton voi työstää paloina, mutta palojen ompelu yhteen voi olla raskata, koska matto pitää olla vahva ja tukeva = kova. Kannattaa siis työstää palamatto vaikka kolmessa tai neljässä osassa, jotta ommeltavaa & "heikkoja saumoja" ei tule liikaa.

   Helponta olisi työstää matto sellaisessa koossa, että loppuvanutuksen voisi tehdä pesukoneessa. Omat isot mattoni olen tehnyt osateollisesti eli huovutin matot itse mahdollisimman pitkälle rullaamalla veden ja saippuan kanssa mattoa ruokomaton sisällä ja siten lähetin matot Jämsään Lahtisen huopatehtaalle jatkohuovutukseen. Pidin aikoinaan Oulun Setlementtiopistossa useita mattohuovutuskursseja jolloin työstimme pelkästään mattoja. Tehtaalle kannattaa soittaa josko työstävät yksityisten ihmistenkin mattoja tai sitten kannaattaa järjestää kavereiden huovutusiltamat ja työstää mattoja urakalla & lähettää matot tehtaalle.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!