maanantai 9. heinäkuuta 2012

Mökkielämää ja tilkkuja


Rentouttava mökkiloma Järvi-Suomessa takana. Kuljin kameran kanssa pitkin vanhempieni tiluksia ja ikuistin tännekin postattavaksi niitä yksityiskohtia, joista minun mökkimaisemani on tehty. Kuvailun ohella aloitin taas uuden tilkkutyöprojektin. Ja lapset vaarinsa kanssa uuden majanrakennusprojektin....


Meillä on kotona jo ihan riittämiin tillkkutöitä, mutta silloin tällöin niitä on vain pakko työstää oman mielenterveyden säilyttämiseksi lisää. Tilkuistahan voisi työstää muutakin kuin peittoja ja mattoja, mutta muut jutut eivät vain sovi minun pirtaani. Minä rakastan tillkkutäkkejä ja tilkku- & räsymattoja - en pussukoita, reppuja, penaaleja, tilkkutakkeja tms. muuta tilkkusälää, jota innokkaimmat tilkkuilijat liukuhihnalta työstävät. Joten peitto on taas syntymässä... Siivottuani kotini kangasvarastot, uuden tilkkupeiton suunnittelu oli taas mukava aloittaa.
Nyt silputtavaksi päätyivät miestenpaitakankaat ja appiukon vanhat kauluspaidat.


Koska tänä kesänä olemme päässet pitkästä aikaa useaan otteeseen merenrannalle nauttimaan upeista merimaisemista, päätyi suunnittelupöydällekinkin meritunnelmat ja paitakankaat leikkaantuivat kolmioiksi.

Olen työstänyt aijemmin sinisävyiden "Meren alla" -tilkkutäkin pikakolmiotekniikalla, mutta tämän peiton kolmiot leikkasin ihan yksitellen tilkkuleikkurilla. "Meren alla" -tilkkutäkki piti postata tänne  alkukesästä, mutta sitten sirkusjuhlat veivät postaustilat, joten postaan sen tänne jokupäivä kun en muuta "keksi" (heh, hee, koskahan sellainen päivä tulisi?).

Äidin vanha Singer pääsi kesälaitumille ja sillä sitten hurauttelin mökin kuistilla kolmiot yhteen viirinauhan tapaan. Lopulta nauha katkotiin ja suorakaiteenmalliset blokit silitettiin suoriksi. Työ etenee nyt pikkuhiljaa muiden kesäpuuhien lomassa. Postaan siitä lisää työn edetessä, mutta välillä voi tulla paljon paljon muita juttuja, sillä kesällä tapahtuu niin paljon kaikkea kivaa...


Nuorimmaisemme innostui myös ompelemaan omaa peittoaan. Ompelu sujui hienosti ilman lankaakin minun ensimmäisellä ompelukoneellani, jonka sain ensimmäisellä luokalla ollessani joululahjaksi.

Viereisen kuvan ihanat Japanilaiset tilkkutyökankaat ostin tuleviin joululahja-askarteluihin Mikkelin Kenkäveron pappilan käsityömarkkinoilta viime viikonloppuna. Kankaanmyyjällä oli mitä upeimpia kankaita jos jonkin moisiin tilkkis- ja ompelu- & askarteluprojekteihin. Niitä voi käydä vilkaisemassa os. http://www.huvikangas.fi/  . Suosittelen, palvelu oli mitä mainiointa!!!


P.s. Tänä kesänä tulee muuten todella paljon ahomansikoita, että eikun ahonlaidalle siitä, mars!


Kaikki postauksen kuvat Copyright;  S.Itäpää

6 kommenttia:

 1. IHANIA NUO OSTAMASI KANKAAT!!! Oikein herkkuja.
  -siskosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä varmaan tuleekin mm. teidän pirpanoille jotain joulumuistamista ; )!

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Siis nyt vasta huomasin, et mulla on samalainen äidin vanha singeri. Siin on puolauksessa joku pieni haitta, pitäs viedä se huoltoon.

  :) Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnitteluni! Se on tosi hyvä ja kestävä kunnon ompelukone, kun vain muistaa silloin tällöin huollattaa!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!