lauantai 29. kesäkuuta 2013

Mehiläiskennoja


Kerroin edellisessä postauksessa, että löysin anopin varastoista muutamia aarteita työhuoneprojektiamme varten. Tässäpä niitä nyt on: vanhoja mehiläiskennoja, joista ideoin kaapiston työnalla olevaan työtilaani.
Eilen vietimme työhuonetalkoita sisareni perheen kanssa. Maalipensselit ja santapaperi viuhuivat minun, sisareni ja mieheni käsissä. Sisareni mies kokosi ohjeideni mukaan mehiläsikennoista kaapit. Kaappin jalat ja ruuvit löytyivät Iskun tehtaanmyymälästä 12 €:lla. Tuli aikasta kivat! Maltan tuskin odottaa, että pääsen sisustamaan uusilla tee-se-itse-hyllyköillä työtilaani.

Nuukana ihmisenä en raaskinut heittää mehiläislaatikoiden hunajakehikkojakaan pois. Näistä laatikoista työstyi rapsuttamisen ja hiomisen jälkeen oivia kehyksiä jos mihin. Kehyksiä on nyt jemmassa 70 kpl : ).

Myös hunajakennojen tukilankoina olevat rautalangat pyörittyivät metallijäteroskikseen päätymisen sijasta käsissäni pieniksi helmiksi. Tulevaisuus näyttäköön missä näitäkin helmiä vielä tarvitaan : ).


Jätän nyt hyllykön alkuperäisen väriseksi. Katson sitten myöhemmin tarvitseeko sitä maalata vai jätänkö ronskilla kädellä vedellyn alkuperäispinnan. Hunajat sain hyvin pois hiomakoneella.Yhdestä ohut sivuisemmasta mehiläiskennolaatikosta sekä mieheni lapsuuden vanerisesta pinnasängynpäädystä työstyi idealehtilaatikko.
Ja työhuoneen ikkunankarmitkin alkavat pikkuhiljaa muuttua valkoisiksi. Mappihyllyt sensijaan saavat ylleen pastillisävyt kotimme maalinlopuista. Kivaa puuhaa, mutta näin kuumilla ilmoilla aika hikistä... 

Työhuoneeni alkuräjähdyksen, josta tämä koko projekti sai alkunsa, löydät täältä : ).

Ja eikun pottukattila tulelle - remontoidessa tulee nälkä : ). Jälkkäriksi juuri poimittuja mansikkamollukoita, nam!

Mukavia kesäkuun loppupäiviä teille kaikille! Ja tervetuloa joukkoon armaaseen kaikki uudet lukijat!

Kiitos myös mitä kaunein remppa-avusta talkoolaisille!!!!

2 kommenttia:

  1. Hienoa, kun kaikki kierrätät ja mietit niille hyötykäyttöä, aika hauska sitten myöhemmin huomata mitä noista helmistäkin tulee. Vaikka jokin koru? Olet kyllä idearikas! -Heidi

    VastaaPoista
  2. Puuhaa näkyy riittävän :) Ei tosiaan ihan helpoimman kautta etene työhuoneprojekti! En malta odottaa, että minkä näköinen hyllystä tulee!!

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!