sunnuntai 11. elokuuta 2013

Käsityöhuoneeni edistyy


Käsityöhuoneeni remontti on pian valmis. Pakasteeseen ei mahdu enää yhtään vadelmia tai mustikoita (tai mitään muutakaan) joten keskitymme taas näihin työhuonejuttuihini ja saatamme projekti "käsityöhuoneen" päätökseen. Olen pysynyt minimibudjetissa, pyrkien kierrättämään mahdollisimman paljon kodista löytämiäni vanhoja esineitä sekä tuunamalla suvun ja kavereiden kirppis - ja kaatopaikkakamaa.

Maaliin piti toki investoida 150 €, mutta koska tienasin Tori.fi myynnein lähes 600 €, oli budjettia vielä käytettäväksi. Osa rahoista mälläättiin Särkänniemen reisullamme ja osan sijoitin työhuoneen pikkutarpeelliseen. Ostoksia tein lähinnä Ikeassa ja C. Ohlsonilla. Yhteen työpisteeseen ostin korotettavat jalat 100€:lla Iskun tehtaan myymälästä - 75% Aleasta : ). Kyllä nyt passaa leikata kankaita selkäsuorana -kiitos kaunis vinkin antajalle!


Ikeasta mukaani lähti mm. kaksi puuvalmista tuolia ja kaksi pastilliväristä pikkujakkaraa.

Sekä kaksi Lack hyllyä ja ovellinen seinäkaappi niitä herkkuja varten, joita tuleville asiakkailleni käsitöiden lomassa tarjoan ; ).  Vaalean punainen vedenkeitin Ohlsonilta ja Green Gaten astiat Sisustus Fannysta. Pantonin lamppu on ollut meillä jo vuosia.

Ohlsonilta mukaan lähti kauan unelmoimani irtolevy (värjäysprosesseja varten), värilliset kankaiset kattolamppujohdot, joita olin metsästänyt jo vuoden ajan sekä johtohässäkälle laatikko.


Kenkä- ja vaatesäilytystä varten ostin Lidlistä leveyssuunnassa säädettävän kapean kenkätelineen ja Ikeasta lisänaulakon oven päälle. Muutoin sitten kaikki onkin ollut ilmaista. Maalisuti on viuhtonut siellä & täällä ja kaikki kotimme jämämaalit on saatu lähes työstettyä loppuun. 
Tässä vielä kolme kuvaa vielä muistutuksena siitä mistä koko urakka lähti...  Kyseinen huone oli siis toiminut meillä tavaravarastona niille tavaroille, joille ei löytynyt muualta fiksua paikkaa. Huoneeseen on erillinen sisäänkäynti, eikä sinne pääse kodistamme sisäkautta, joten huone eli omassa yksinäisyydessään omaa ankeaa elämäänsä...


Voi ahdistus tuota rojuläävää....  Projektin aikana koko huone tyhjättiin täysin. Ylimääräistä tavaraa myytiin ja lahjoitettiin pois surutta. Nuo taustalla näkyvät Martelan hyllyt siirtyivät autotalliin, jolloin sinnekin saatiin selkeä yhtenäinen kaapisto. Boknäsin kirjahylly siirtyi olohuoneeseen, koska emme tarvitse enää niin paljon leikkitilaa, kun luonamme ei enää ole hoitolapsia.


Nyt huoneessa näyttää jokseenkin erilaiselta. Koska huone alkaa olla jo lähes valmis, aloitin tänään taas tikkaamaan keskeneräistä karkkimaista tilkkutäkkiä. Olipa kivaa! Mies maalasi vielä kaijuttimien johtoja ja asensi palovaroitinta kattoon. Ja rokki soi ; )
Erittäin suuret kiitokset Janille sähkötöiden teosta! Olet ihana ihminen! Nyt mulla on hieno luovuusnystyröitä kiherryttävä työhuone : )! Laitan lähikuvia työhuoneesta kunnes nuo kajarien johdot on maalattu ja tokenen alkavasta viikostamme, jolloin meidän elämässä kääntyy uusi lehti. Pikkuneitimme 3,5 v aloittaa päiväkodissa, yksi pikkumies astelee esikoulutielle ja me muut kiidämme kouluihimme. Minä aloitan yritystietokurssin tarkoituksena työllistää itseni käsityönopettajana tässä ihanassa huoneessani.


Enkeleitä jokaisen teidän perheidenne syksyyn!

8 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä, olisipa kiva päästä vielä joskus kurssillesi :). Maaret

  VastaaPoista
 2. Työhuoneesi on todella raikkaan näköinen. Kyllä tuolla kelpaa ommella :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Suloinen huone, kaunis ja valoa tulvillaan. Varmasti ideat saavat tuulta alleen. Onnea valitsemallesi tielle!

  VastaaPoista
 4. Olipas todella hieno työhuone jossa oli käytetty paljon mielikuvitusta ja hyviä ideoita.

  VastaaPoista
 5. Tuolla huoneessa kyllä viihtyy, on niin ihana ja valoisa.

  VastaaPoista
 6. Ihana, Satu! Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia! Huoneen ilmeen saa äkkiä tuunattua myös hyvin moderniksi kun vaihtaa vain tekstiilit ja somisteet vaikka mustavalkoisiksi. Nyt kuiten olo on täläinen hempukan iloinen : ).

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!