tiistai 22. marraskuuta 2016

Ihana idea Deko-lehdessä


Löysin aivan huippuihanan idean uusimmasta deko-lehdestä. Tätä oli pakko kokeilla itsekin. Sain samalla tyhjennettyä päätäni sekä opinnoistani, mutta myös meidän perhettä syksyllä kohdaneesta surusta ja kivusta. Meidän rakkaalta kaniltamme, Wililtämme, katkesi selittämättömästä syystä pari kuukautta sitten yöllä toinen etutassu molemmista luistaan poikki.


Jouduimme pienessä ajassa miettimään Wilin kanssa lopettamisen, amputaation ja jalan kipsauksen välillä. Lopetus olisi tapahtunut sinä lauantaina Lahdessakin, mutta kipsausta varten piti lähteä Porvooseen asti. Amputaatiota ei sinä päivänä olisi kukaan osannut vissin tehdä. Päädyimme kipsaukseen ja niin Wili kärsi häkissään eristettynä villistä ja vapaasta elämästään, kipsin ja moninaisten lastahoitojen kanssa jo viisi viikkoa. Aika oli rankaa kanille, mutta niin oli perheellemmekin. Toisen kärsimystä on kamala seurata. Mutta nyt jalka on parantunut ja kaikki on taas ennallaan <3. Wili pomppii, hypii ja ilakoi normaaliin tapaan.


Deko-lehdessä 11/2016 oli tälläinen kiva idea tuunata muutamin kirjontapistoin valokuvia. Tekniikkaa oli ihan pakko päästä työstämään Wilin kuvasta.


Ostin Biltemasta tulostuspaperia, jonka avulla tulostetun kuvan voi siirtää kankaalle.


Tulostin paperille kuvan Wilistä viime toukokuulta, kun säilöin sille voikukkia talvenvaralle. Nyt häkkielämän aikana voikukista oli todella iso ilo.


Leikkasin tulostuspaperista kuvan ja sommittelin sitä kirjontakehyksiin. Kankaaksi valitsin satumaisen edesmenneeltä naapurin rouvalta saamani vanhan puuvillakangastilkun.


Silitin kuvan huolella kankaalle.


Ja irroitin sitten taustapaperin pois.Kiinnitin kuvan kirjontakehyksiin ja kirjoin sitä lisää kevyesti muliinilangoin.


Kas näin. Pientä kirjontaa, suurella rakkaudella.


Ja niin Wili sai kuvansa lasteni kuvien joukkoon. Ihana pupu, kiva kun olet taas terve <3!

5 kommenttia:

 1. Aivan ihana idea!
  Täytyypä käydä Biltemassa hakemassa tuota kuvansiirtopaperia:). Hyvä, kun Wili on taas kunnossa-:D

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että käpälä tuli kuntoon! Kerroinkin juuri omassa blogissani kissastamme, kuinka siltä joduttiin toissa keväänä amputoimaan puolet takatassusta. Kisu ei tullut yöksi sisälle ja aamulla sitten linkutti vastaan niin surkean näköisenä. Siltä oli tuntemattomasta syystä mennyt varpaita pois paikoiltaan, jotka piti mennä vetämällä paikoilleen. Kärkkäistä kierrellessäni eläinlääkäri soitti, että varpaat pitääkin amputoida (700€). En nyt tuollaisen takia muuten tervettä ja nuorta kissaa lopettamaankaan olisi kyennyt. Tuli ilmaisesta maatiaskissasta himpun verran arvokkaampi lemmikki, mutta operaatio kannatti! Kissa toipui operaatiosta samantien täysin ja tassua pitää todella tarkkaan katsoa, jos meinaa amputaation edes huomata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja onhan tässä tällä hetkellä itsellänikin sääri murtuneena. 11kk jo kulkenut kyynärsauvojen kanssa, kun ei vaan ala murtuma luutumaan. Ens viikolla on pitkästä aikaa lääkäri ja saan kuulla missä mennään ja onko kenties leikkaus edessä. :) Kipsiä ei sentään tarvitse pitää, siitä pääsin 3kk jälkeen eroon ja mistään kivuista en ole kärsinyt. :D

   Poista
  2. Voi sinua ja kissaasi. Mutta onneksi kisu selvisi. Meilläkin Wilin jalkalääkärit maksoivat kaikkinensa vähän alle 700€, mutta voi joka päivä kiitän tuosta eläimestä ja siitä, että saan vielä painaa pääni sen viereen. Toivottavasti sinunkin jalkasi kuntoutuu pian!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!