sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Tonttulakki ja pieni pipoilta


Olen viimeaikoina poistanut opintostressiäni ompelemalla. Voi, että se onkin ihanaa puuhaa! Toisinaan en millään edes malttaisi mennä nukkumaan, vaan kone surisee vielä muun perheen tuhistessa unituhinaa. Voi, saisinpa joululahjaksi päivän, jolloin saan ommella aamusta iltaan!
Olen mm. valmistanut raitatrikoosta ja vanhasta Lidlin trikoopaidasta tonttumyssyjä meidän perheen joulurientoihin.
 Pitäsiköhän Wilillekin ommella oma myssy, kun niin tonttulakit kiinnostaa?Lisäksi kävin ulkoiluttamassa viikonloppuna ompelukoneitani ystäväni tupaantuliaisissa, jossa pidin tuparivieraiden lapsille pienen pipopajan. Vanha Husqvarna Rosekin pääsi kirjontayksikköineen retkelle mukaan.


Samoin blogiyhteistyönä saamani Husqvarna Opal oli menossa mukana.


Eikä tietenkään sovi unohtaa upeaa Husqvarnan Quilt Designer konettani, jonka voitin v. 2001 Husqvarnan "Feel Free" -tilkkutyökilpailussa.

Olin leikannut pipoiltaan pipoaihiot trikooneuloksista jo valmiiksi, että pienetkin ompelijat pääsisivät heti vauhtiin.

Yhteen pipoon päätimme ommella Rosen kirjontayksiköllä sydämen. Rosen avulla kirjonta on kuin leikkiä. Muistikortti vain koneeseen ja kone raksuttaa kuvion ihan itse.Kylläpä 5-vuotias ompelijatar oli tuotoksestaan iloinen.Yksi pipodesigneri suunnitteli ja valmisti ompelemaansa pipoon koristeeksi upean rusetin.


Yksi pipo sai efektikseen korvat.


Ja yksi tonttumyssykin mahtui pipojen joukkoon.


Kyllä ompelu vaan on niin ihanaa ja sen ohjaaminen myös! Nyt joulun alla minulla onkin usempia isoja ja pieniä ompeluprojekteja työn alla. Kumpa vain ehtisi useammin työhuoneelle surrauttelemaan.

Mukavaa joulukuuta teille kaikille! Yritän palata pian takaisin, sillä blogipostauksia on taas tulossa useampia joulutouhujeni myötä.

2 kommenttia:

  1. Olipa ammattimaisen näköinen tuo brodeerattu sydän!

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!