torstai 29. joulukuuta 2016

Nukketeatteria avaruusteemalla


Minulla on ollut hyvin rentouttava joulu. Olimme maalla ja annoimme itsemme etääntyä kaikesta kiireestä ja suorittamisesta. Olimme vain, luimme, pelasimme lautapelejä, katsoimme elokuvia ja söimme. Nyt olemme palanneet taas kaupunkiin, mutta levollisuus on yhä sisällämme.


Löysin syksyllä kirpputorilta hauskoja hahmoja, jotka saivat mieleni työstämään uutta nukketeatteria. Nyt teema tulisi pyörimään avaruusaiheissa ja kenties ensimmäisessä yökyläilyssä.Löysin mm. kolmella eurolla kaksi erittäin laadukasta Zapp-nukkea, jotka pysyvät hienosti pystyssä ja taipuvat jos jonkinmoiselle mutkalle. Nukkejen vaatteetkin (jotka eivät nukketeatteriini päädy) olivat myös hyvin huolella ommeltuja.Lisäksi löysin eurolla/kpl pari upeaa nukketeatterinukkea, joille ompelin uudet vaatteet ja päähineet batiikkivärjäystilkuistani. Vaatteet koristelin helmin.Toisen ukkelin nimeksi tuli kuu ja toisen tähti. Ukkelit ovat unimaailmaan johdattavia "nukkumatteja".


Tämän projektin tiimoilla vierähtääkin varmaankin koko kevääni.Pitänee työstää tarinaa, huovuttaa planeettoja pallojen päälle, työstää asuja ja rekvisiittaa sekä suunnitella teatterin musiikit. Mutta tottakai välillä syntyy myös muita projekteja ja kouluakin pitäsi käydä vielä toukokuuhun asti. Tiedossa olisi ilmaisutaidon opintoja ja erityislapsi-opintoja työssäoppimisineen.

Luovuutta ja ilonhetkiä teille jokaiselle!


  Ja rauhaa sydämiinne vuodelle 2017!
2 kommenttia:

  1. Oletpa tehnyt hienoja löytöjä ja mikä hienointa, osaat ne taitavasti ja luovasti hyödyntää! Blogiasi on ilo seurata, kiitos siitä! Tuo Rauhan toivotus sydämiin on kyllä parasta mitä voi toivottaa, samaa sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuula! Pyrin aina ostamaan mahdollisimman paljon (ja edullisesti) nukkeja ja esineitä tuunattaviksi nukketeattereihini. Haluan tällä avata ihmisten, etenkin lasten, silmiä ymmärtämään, että toisen roskasta voi mielikuvituksella saada aikaan ihan uuden lelun tai esineen. Aina ei tarvitse ostaa uutta tai heittää turhaa pois, ainakaan roskiin asti. Ja kiitos rauhan toivotuksista myös sinulle! Halaus sinulle!

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!