perjantai 6. tammikuuta 2017

Pieniä tonttusia Steiner-hengessäOlen ommellut parina viimeyönä pientä tonttujen ja keijujen metsää. Metsään sain idean Steiner-päiväkodista, jossa sain olla työssäoppijana joulukuussa. Olen hymyillyt, ommellut, kirjonut, hyräillyt ja kulkenut yön pimeinä tunteina mielikuvitusmatkalle Satumetsään. Tässä kuvakollaasia hauskasta matkastani. Minulla ei ole mitään käsitystä mitä metsällä teen, mutta kuten Aino-mummoni tapasi sanoa: "Aika tavaran kaupittaa!"Kaikki alkoi siitä, kun tein Steiner -päiväkodilla lasten kanssa heille perinteisiä yksinkertaisia villatonttuja jouluksi. Innostuin itsekin niin tonttusista, jotka söivät täyttyäkseen lampaanvillaista joulupuuroa, että työstin niitä kotiimmekin omien lasteni kanssa vaikka missä väreissä.


Tonttu idea alkoi muhimaan joululomalla todenteolla mielessäni... ja piirtelin jos jonkinmoisia kevät- ja syys tonttusia vihkonkulmiin...

Nyt kevättä odotellessa, aloin ideoida tontuista kukkaiskansaa ja siitä se sitten lähti...

Ensin ompelin kukkaiskansalle puun....Wilikin nyökkäili, että hyvä tulee....Pitkästä aikaa päätin Steiner-henkisesti kirjoa tonttuset myös käsin.Satumetsässä oli kaksi pientä vihreää taloa. Pientä tyhjää, suloista taloa. Vai olivatko talot tyhjiä sittenkään...Mitä mitä mitä?... Talossa asuikin pienet hiippalakkitonttuset...Mitä, mitä, mitä ihmettä ?... Eihän nämä olekaan mitä tahansa tonttuja, vaan.... kukkaiskansaa...


Ja voi, yön pimeinä tunteina sain käsistäni syntymään jotain tälläistä. Olen superiloinen. Olipa mukava pikku-projekti, jonka voisi työstää joskus lastenkin kanssa. Tai johon voisi jatkaa hamoja lastenkin kanssa....

Eli projekti jatkuu....ihan varmasti vielä... pitänee vain käydä hamstraamassa jostain lisää villakangaspaloja.


Kevään odotusterveiset teille kaikille! Minä postaan taas, kunhan ehdin vähän lasten kanssa jatkotyöstää Satumaatamme. Halaus kaikille!13 kommenttia:

 1. Vaikuttaa hauskalta projektilta. :D Voisin kyllä haluta päiväkotiryhmääni tällaisen keijumetsän. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on tosiaan mukaansa tempaisema projekti. Pohdin itsekin vahvasti metsää rakentaessani, josko vielä ryhtyisin perhepäivähoitajaksi.

   Poista
 2. IHANA! IHANA! IHANA!!!!!!! T: Irja H

  VastaaPoista
 3. Olet kyllä taitava!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä tonttusia ja haltijoita on mukava työstää myös lastenkin kanssa. Eivät vaadi paljoa taitoa. Riittää kun osaa pistää neulalla huopaan :)

   Poista
 4. Iik miten ihastuttavia ja upeaa kirjontaa! T: Heidi ja Kiia

  VastaaPoista
 5. Ihanuuksia Satu! T. Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa! Näitä syntyi eilen illalla lisää :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkureppu! Katsoppas seuraavakin postaus. Satumetsässä on nyt herännyt karhukin talviuniltaan :)

   Poista
 7. Aivan ihania! Olet kyllä todella taitava. Tuli taas itsekin niin hyvälle mielelle lukiessa ja katsellessa kuvia kauniista kädentöistäsi. Kiitos tästä blogista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mukava kuulla, että blogini viihdyttää sinua. Se on paras palkka tästä työstä! Kiitos!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!