maanantai 16. tammikuuta 2017

Kangasnäytteistä mattoROMOn kangasnäytteistä työstämäni mattoprojektini jatkui taas viikonloppuna. Vieläkään matto ei ole täysin valmis, sillä taustakankaat ovat vielä hakusassa. Mutta tässä postauksessa on kuvia projektini etenemisestä.


Kaikkihan sai siis alkunsa Sisustusliike Rondon loppunmyynnistä, josta ostin kahdella eurolla upean 150 kpl  A5-kokoista kangasnäytettä sisältävän sisustuskangaskansion. Kankaat ovat 100% vesipestävää pellavaa ja sävyt murrettuja.
Jokainen kangas oli jo valmiiksi reunoiltaan huoliteltu, joten niiden repiminen kansion liimasaumasta oli helppoa ja nopeaa. Blogiyhteistyönä saamani Husqvarna Opal sai taas toimia työkoneenani.Ja niin matto alkoi työstyä rivi riviltä. Jokatoisen näytetilkun halkaisin kahtia, jotta tilkkupintaa tuli eloa.

Pieni ompelukaveri oli kokoajan vartioimassa työskentelyäni. Uskomaton kani, kun ei edes pure johtoja, jotka luikertelevat aivan vierestä. Ehkä "äiti" on kieltänyt jo niin monesti häntä saalistamasta johtokäärmeitä, jotta ne eivät enä edes kiinnosta. Hyvä niin!Tässä vaiheessa olen siis nyt. Tikkaan maton taustakankaaseen ja välivanuun kahdessa osassa, kuten teen tilkkutäkkienkin kanssa. Tikkauksen jälkeen yhdistän palat toisiinsa oikeat puolet vastakkain, poistan vanun saumanvarasta ja ompelen nurjalta puoleleta yhdistyssauman piilopistoin kiinni.
Tulevien "Aloha" -synttärikemujen jälkeen pitänee lähteä metsästämään taustakangasta ja vanua mattoon. Nyt se lepää oven karmilla ja odottaa.


Tyhjästä, tukevapahvisesta näytekansiosta saa vielä hyvän sermin tuleviin nukketeatteriprojekteihin. Kangasnäytteitä jäi tästä projektista yli yksi kokonainen ja yksi puolikas. Aika hyvin mitoitettu, eikö?


Mutta nyt villasukat jalkaan ja koulutehtävien pariin, aiheena Kuvallinen ilmaisu ja kädentaidot varhaiskasvatuksessa. Mielenkiintoista!


10 kommenttia:

 1. Näytekansiot on oikea aarre, tulee upea matto, näppärä idea nuo puolikkaat. Ompa nätti sukkakori, onko huovutettua?irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irmeli. Huopakori on tosiaan huovuttamani. Osallistuin sillä joitain vuosia sitten Kotilieden järjestämään Sisustusideoita villasta - kilpailuun ja sijoituin korilla toiseksi.

   Poista
 2. Oikea design-matto tulossa. Ottaisin omaankin kotiini. Sinulla on kaunis koti. T:Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mari! Kiva jos design näkyy matossa, sillä yksilöllistä Finnish-designia yritinkin sen muotoilussa tavoitella 😀. Kiitos koti kehuista, minäkin pidän kodistani!

   Poista
 3. Matosta tulee tosi upea ja tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Tyylikäs oli tavoitteenakin kun mattoa suunnittelin. Toiveeni on, että rakastamani tilkkutyötekniikka miellettäisiin myös tyylikkään tuotteen tekniikaksi. Tilkkutyöllä kun on usein ihmisten mielissä negatiivinen ja harrastelijamainen kaiku. Ja se on iso harmi!

   Poista
 4. Upea matto tulossa! Kaunis ja harmooninen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Silmiini osui tässä taannoin muuten mukava juttu sinun töistäsi Käsityölehdessä.

   Poista
 5. Upea matto tulossa sinulla. Mielenkiintoinen on tuo musta tilkkupeittokin joka näkyy kuvassa. Tasokkaan näköisiä töitä sinulla syntyy. Terveisin Riikka L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Riikka L! Mustan tilkkupeiton valmistuminenkin on täällä jossain vaiheessa esitelty. Se on omasta mielestänikin hieno. Vielä muutama vuosi sitten en ikinä olisi voinut kuvitella laittavani kotiini mitään mustaa, vaikka kaikki vaatteeni ovatkin mustia. Mutta hyvinhän tuo musta istuu tekstiileihinkin, eikä ne silti näytä teollisuushenkisiltä tai kasarityylisiltä. Ja tosiaan, pyrin kaikessa tasokkuuteen ja kestävyyteen, myös askarteluprojekteissa, kiva kun huomasit asian. Mukavaa kevättalvea sinulle!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!