tiistai 19. kesäkuuta 2018

Pandoja hernepusseissa ja Ähtärin eläinpuistossa


Aina joskus käy niin, että minulla on vain yksi hoitolapsi päivähoidossa. Tällöin teemme ex-temporee specialjuttuja, lapsen omien toiveiden pohjalta. Joskus on käyty kirpparilla, joskus syöty burgerit, joskus levätty päivälepo trampoliinilla, joskus käyty shoppailemassa leluja ja joskus katsottu lasten aamuohjelmia telkkarista.

Tässä muutama päivä sitten yksi 3-vuotias ihanuus oli ainokaisena ja toivoi että ompelemme hoitopaikkaan hernepusseja, joilla temppuiluun oli kovin ihastunut omalla kesämökillään. Ja näinhän me teimme!


Lapsi sai itse valita kankaan hernepusseihin kangasvarastostani. Kankaaksi valikoitui Almandiinin ihastuttava Pandat-puuvillakangas. Kankaan ostin Almandiinilta Lahden Kätevä ja tekevä -messuilta. Almandiinin kankaisiin pääset tutustumaan täällä.Lapset tykkäävät tosi paljon ompelusta, ihan nämä pienetkin. Ommellen saa niin nopeasti valmista ja työnjälki on koneella ommellen "ihan kuin kaupasta ostettu".


Ja paras palkinto ompelusta oli tietysti se että hernepussit sai heti käyttöön. Ne lentelivät trampalla taivaalle asti, niiden yli hypittiin ja niitä kopiteltiin. Ne päässä, selässä ja jalkapöydällä tasapainoiltiin ja pehmotkin laitettiin päiväunille niiden päälle.


Pusseja valmistui seitsemän kappaletta ja niihin meni 4 pussia herneitä, jotka mieheni kipaisi meidän ommellessa lähikaupasta ostamassa.


Kuin sattumaa, pari päivää hernepussien valmistumisen jälkeen päätimme lähteä perheellä Ähtäriin Lumi ja Pyry -pandoja katsomaan. Ja voih, kuinka suloisia ne olivatkaan!!! Niin rentoja nautiskelijoita, että itsekin aivan koin meditatiivista rauhoittumista. Molemmat mussuttivat bambuversojaan letkeästi köllötellen ja ulkona oikaisivat itsensä selälleen kuin olisivat ottaneet aurinkoa. Olisi upeaa ollut tehdä tuonne retki hoitolastenkin kanssa, mutta noin pitkä matka Lahti-Ähtäri-Lahti, olisi ollut yhtä piinaa pikkuihmisten kököttää hikisenä autossa. Myös Ähtärin pääsyliput olivat jo viisihenkiseltä perheeltä aika suolaisen hintaiset. Mutta oli ne Pandat kyllä suloisia <3. Itse yövyimme Ähtäri-päivän jälkeen mökillämme, joka sijaitsee asiallisen matkan päässä Ähtäristä.

Minä jatkan vielä muutaman päivän töitä ja sitten siirryn kesälaitumille oman perheeni kanssa.

Mukavaa kesää teille kaikille!!!!!4 kommenttia:

 1. Hyvää kesää ja pian kesälomaakin. Ihana hernepussiprojekti, josta tekijänsä oli ikionnellinen ja ylpeä. Jalkatemppuja harjoitellaan kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä niitä on onnellisena esitelty muullekin ryhmälle <3

   Poista
 2. Välillä tuntuu varmaan oudolle mutta ihanalle puuhailla vain yhden kanssa! Oikeaa laatuaikaa. Taitava pandapussien tekijä. Aurinkoisia lomapäiviä. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mitä kaunein taas kommentististasi, Irmeli! Yksityishoitopäivät ovat kyllä aika speciaalia. Hoitaja saa leikkiä enemmän, sillä leikkikaverille on aina tarvetta. Samoin voidaan tehdä ex-temporee retkiä ja puuhia, jotka isommalle porukalle vaatisi vähän enemmän suunnittelua. Tänään ja eilen oli taas yhden lapsen specialpäivä. Eilen kävimme Lahden Kärkkäisen sisäleikkipuistossa retkellä ja tänään söimme nakkeja :). Aurinkoista kesää myös sinulle!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!