perjantai 18. tammikuuta 2019

Muovailuvahamaailma lasten kanssa Pehmu -mehiläisvahasta


Puutarhakuumeeni on kasvanut kasvamistaan, vaikka ulkona on nytkin valokuvauksellisen kaunis "WinterWonderland"-näkymä, kaipaan ihan mielettömästi kesää tai edes kevättä ja ensimmäisiä vihreitä versoja.

Minun oman kevään kaipuuni vuoksi kaivoimme taas pitkästä aikaa Pehmu - mehiläisvahamuovailuvahat esiin ja työstimme koko viime viikon salaista puutarhaa hoitolasteni kanssa. (Ensi viikolla siirrymme taas lumiaskarteluihin, kun värienergiat on nyt tankattu)

Kotimaiset, lähituotetut, Pehmu -muovailuvahat sain blogiyhteistyönä viime kesänä A:Wennström Oy:ltä eli Vesiväritehtaalta Artjärveltä. Heidän verkkokauppaan pääsee täältä. Ja edelliseen Pehmu -postaukseeni täältä.


Itse rakastan näitä muovailuvahoja ja olen käyttänyt niitä omienkin lasteni kanssa heidän ollessaan leikki-ikäisiä. Näistä jää käsiin ihanan pehmeä tunne. Nämä vahat eivät tuoksu millekään ja ne taipuvat ja sekottuvat pientenkin lasten käsissä erittäin hyvin. Ne ovat myös myrkyttömiä ja suomalaisia.


Nyt käytimme näitä perusvärejä lasten kanssa, joita sekoittelimme käsissämme haluamaksemme.

Ja niin viikon jokaisena päivänä kaikki halukkaat perhepäivähoitolapseni ja kaksi koululaista (1 lk ja 2 lk) työstivät päivälevon jälkeen hiljaisena työnä salaisuuksien puutarhaa.


Ja jotta puutarhasta tulisi "täydellinen" leikkipaikka, maalasi yksi hoitolapsistani vielä mehiläisvahaliiduilla leikeille taustankin.


Lapset pitävät näistä mehiläisvahaliiduista paljon, koska heidän sanojensa mukaan "ne tuoksuvat taivaalliselle!"Ja niin uusi leikkipuutarha tuli valmiiksi leikkeihin. Puutarhasta löytyi Nasu, joutsen, nallekarhu, mehiläisiä, kilpikonna ja hirmuinen määrä käärmeitä, matoja ja kasveja sekä lintujen ja käärmeiden munia.


Aika hieno, eikö vain?!


Askartelijat olivat iältään 2,5 v-8 v.

 
Samalla pääsimme myös ekologiselle lähiseutumatkalle mielikuvituksen kautta solisevien vesiputouksien äärelle.


Pohjana leikkimaailmalle oli Playmobil-lelujen alusta.Hyvien leikkien jälkeen muovailuvaha maailma muokattiin palloiksi, jotka laitettiin odottamaan seuraavaa muotoilu inspiraatiota.


Mukavaa kevät talvea teille kaikille! Minä alan nyt valmistella oman tyttäreni 9-v askartelusynttäreitä, joita vietetään tänä viikonloppuna. Synttäreistä lisää seuraavassa postauksessa.

Ja hei, yksi ilmoitus vielä tätäkin kautta

HOITORYHMÄSSÄNI VAPAUTUU YKSI HOITOPAIKKA MAALISKUUN PUOLESSA VÄLISSÄ 2,5-5-VUOTIAALLE LAPSELLE! Yhteydenotot: neulanhaltija@gmail.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!