lauantai 28. kesäkuuta 2014

Metsänväen talo ja pihapiiri


Projekti "metsänväen syksy" jatkuu mökkivisiittien välillä ja lomassa.... Tässä kuvakollaasia pöytänukketeatteriin tulevasta metsänväen talosta ja pihapiiristä.


Talon työstin joulun 2013 Accesorie liikkeen (Jumbo) joulusomistemökistä, joita sain heiltä nukketeatteriprojektejani varten. Yhden tälläisen talon lapseni jo tuunasi tässä keväällä. Nyt yksi taloista taipui metsänväelle salaperäiseksi asumukseksi.Pahvitalo sai ylleen ja sisälleen kaikenmaailman vihreät huoparetaleet, joita huovutusarkussani on pyörinyt jo useiden vuosien ajan. Pisteenä I:n päälle talon katolle kasvoi huovutettuja sieniä ja Tiimarin poistoista ostamiani somisteita.

Talon reunalle tuli myös muistoksi mummolastani vuosia sitten saamani heinäseiväs. Talon sisällekin laitoin hieman rakkaan mummoni muistoa... Varastoja penkoessani löysin yhden mummolta saamani hänen tekemänsä haljenneen tuokkosen sohvaksi pikkumökkiin. Mummo teki näitä tuokkosia läjäpäin mämmille ja pikkutavaroille.

Vuosia sitten työstämistäni huopapalloista työstyi pikkusieniä talon pihapiiriin (näistä piti tulla alunperin huopapallomatto, mutta väsyin kesken huovuttamisen).

Pihapiiriin työstin myös oksanpätkistä yhtenä sadepäivänä (niitähän on tänä kesänä piisannut!) tuolin.

Tuolin punonnsassa käytin huopanyöriä.Tälläistä tällä erää. Mukavaa kesäkuun loppua kaikille! Heinäkuussa alkaakin sitten marja-show, jolloin meikäläiset viettävät aikaansa pääosin metsissä. Saas nähdä törmätäänkö retkillä metsänväkeen... Onko kukaan käynyt kurkkimassa, näkyykö mustikan raakileita jo? Vai pitääkö näin kylmänä kesäsänä odottaa elokuuhun asti?10 kommenttia:

 1. Ihanaa metsäväkeä ja pihapiiri!
  Juuri tuollaisia oksista tehtyjä pikkutuolejä ym. oli Japanissa sisustuskaupoissa myynnissä, kovaan hintaan. Luontoon rakastuneet kaupunkilaiset ostivat niitä hyllyjensä päälle ja asettelevat niihin pieniä esineitä tai kukkia.
  Tuosta metsänväen teemasta tuli vielä mieleen, lapsuuden retket peikkometsään, Mäntsälään. En tarkalleen muista missä metsä oli ja mitä nimeä se kantoi. Mutta jossain vanhan Helsingin tien varressa oli joku ihana satumetsä, missä ihmiset oli pukeutuneet peikoiksi ja tunnelma oli lapsesta ihana.
  Varmasti lapset ja aikuisetkin ihastuvat metsänväki nukketeatteriisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mäkin olen käynyt lapsena siellä samassa peikkometsässä, lieköhän tämä lavastus pulppuuaakin alitajunnasta? Vaikka eipä silti ihan tavallisessakin metsässä liikkuminen, nostaa aina mielikuvitukseni lentoon.

   Olen itse nähnyt isoja, ihan ihmisille työstettyjä tuoleja tehtynä oksista. Ne on olleet tosi hienoja. Sellaisen kun joskus vielä jaksaisi värkätä vaikka mökillä ajankuluksi.

   Poista
 2. Valtavan upea! Olet tosi taitava keksimään ja väkertämään kaikenlaista. Uskon, että lapsilla tulee olemaan jännitävät ja hauskat ajat teatteriesitystä seuratessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti esityksestä tulee tykätty ja paljon tilattu : ). Tarinoissani on aina pedagogiikkaa mukana, joten tässäkin tarinassa käsitellään monia opettavaisia asioita metsänasukkaita apuna käyttäen.

   Poista
 3. Pehmoiselta näyttää ja tosi hienolta. Tuo tuoli oli ihan huippu hieno! Olet kyllä idearikas ja taitava t:Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tätä on tosi mukava tehdä. Eikä tänä kesänä ole kyllä ollut kovinkaan vaikeaa saada orientoutumaan itseään tämän lavastuksen syksyfiiliksiin, koska jokapäivä melkein on satanut vettä ja takkejakin tarvittu ulkona lähes aina.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!