lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kaffe Fassettia mukaillen


Tänään on ollut extra-mukava työpäivä. Ensin kävin suloisilla 5 v synttäreillä esittämässä nukketeatteria ja sitten elämän iloa pulppuavalla  9-12 vuotiaiden lasten leirillä pitämässä "kudotaan huovasta ja pajusta" - kädentaitopajan. Kyllä työnteko on on lasten kanssa vaan niin IHANAA!!!Tässä postauksessa esittelen kuitenkin uusimman Kaffe Fasset -teemaisen tilkkutyöni työstymistä. Laitan tämänpäiväisiä leirikuvia sitten myöhemmin kun saan ne käsiteltyä ensin.

Yllä oleva kuva pöytäliinasta on Fassetin Tilkkutöitä -kirjasta ja se toimi lähtökohtana tälle uusimmalle tilkkutyölle, josta tulee tillkuliina tai tilkkutäkki.


Työ on valmistunut pikkuhiljaa, milloin mökin pihalla järvimaisemaa ihaillen, milloin sisällä sadepäivää viettäen.

 Lapsia ei sade haitannut. Uinti kaatosateessa taisi tulla kesän parhaimmaksi lomamuistoksi.
Nyt työ odottaa tikkausta. Tai itseasiassa vanua, sillä en ole ehtinyt Wexlerille puuvillavanua ostamaan.

Koska tämänkaltaisissa kolmiotilkkiksissä jää paljon "hukkapaloja" , työstin hukkapaloistakin pikkukolmioita. Näistä tulee ehkä peiton reunalle jonkinlainen kaitale. 


En oikeastaan koskaan suunnittele tilkkutöitäni etukäteen vaan annan työn kuljettaa itse itseään. Antaudun vain sattuman vietäväksi. Niin tein tälläkin kertaa. Tilkkutöistäni tulee siis aina sen kokoisia kuin tulee (eli kunnes kankaat loppuvat) ja mallikin elää työtätehdessä. Yhteistä töilleni on, että pyrin käyttämään niissä kaikki tilkut viimeiseen tilkkuun. En nimittäin halua yhditää "vanhoja" jo kerran käyttämiäni kankaita enää mihinkään. Ja täten loppujen kangaspalojen survominen samaan työhön, vaikka sitten takapuolelle, on ouivallinen tapa.

Tikkausmalli tähän työhön on myös vielä haussa, mutta ajattelin ehkäpä jotain, joka tukisi työn kolmiulotteista vaikutelmaa. Työssä voi nimittäin nähdä loittonevia käytäviä.


Tähän loppuun vielä kuva Fassetin samasta kirjasta otetusta kuvasta, jossa samanlaisia, mutta siniraitaisia kankaita kuin minä käytin tässä työssä. Nyt työn tunnelma on ihan erilainen, kun jokainen blokin kolmiotilkku on samaa kangasta.4 kommenttia:

 1. Tuosta tulee kaunis peitto tai liina. Ihana väritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. Se sopii väreiltään anoppini mökille todella hyvin...

   Poista
 2. Kauniin voimakkaat värit ja tilkkupinta on hieno!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!