maanantai 25. toukokuuta 2015

Rohkelikko huivi


Kaivoimme muutama päivä sitten tyttäreni kanssa lasten neulekoneemme esiin. Tytöllä oli kova tarve tehdä jotain käsityötä ja äitiähän ei meillä tarvitse kovin kauaa houkutella kädentaitojen maailmaan...


Ostin koneen aikoinaan perhepäivähoitajan työtäni varten kirpparilta 9 €:lla. Neuloimme silloin hoitolasten (ja omienkin tietysti) kanssa sillä säärystimiä ja pikkupipoja nukeille. Tuottelias kone tempaisi silloin ja tempaisi nytkin pikkuneulojan täysin pauloihinsa. Täältä ja täältä löydät kuvia aijemmista neuletöistämme. Voih sentään, mitä ihania muistoja noista kuvista nousikaan esiin. (Sniiffff...)
Nyt lapseni halusi lankalaatikostani tälläiset värit ja pikku kätösillä pyöritellen alkoi huivia hänen tarkkojen suunnitelmiensa mukaan syntymään. Minä sen sijaan mietin koko ajan, että missä kummassa tämä väriyhdistelmä on silmiini tullut kerran jos toisenkin. Funtsin läpi kaikki jalkapallojoukkueet, jääkiekkojoukkueet jne... Mutta kun huivi valmistui, valaistuin.... Huivi oli ROHKELIKKOJEN KANNUTUSHUIVI! Eli värivälinnat olivat suoraan Harry Pottereista!Hermione, Ron ja Harry Rohkelikko huiveissaan on netistä Iltasanomien sivuilta löytyneen leffatykki kuvahalun tulos.
Huivista tuli tosi pitkä ja sen päihin tytär teki vielä tupsutkin. Ja kaikkeen tähän ihanuuden aikaansaamiseen kului pikkutytöltä vain ja ainostaan 2 x 2 h eli 4 tuntia!  Rohkelikko vaakunan kuva löytyi netistä Koululainen -lehden sivuilta.
Meidän oma "Hermionemme" oli huivistaan tosi onnellinen. Huivi sai myös Harry Pottereita ahmivien isoveljien ihailut. Olemme alustavasti lupailleet lapsille joskus retkeä Englantiin Harry Potterin maisemiin ja tytär teki kuulemma tämän huivin kannustushuiviksi kun menemme käymään Harry Potter -teemapuistossa :). Pitää vissiin nyt alkaa äidin ja isin säästämään matkakassaa oikein ahkerasti!
Kyllä on äitikin ylpeä pikkuneulojastaan!

Tälläisiä laitteita pitäisi olla kouluissakin, niin johan lapset innostuisi neulonnasta. Nopeaa, näyttävää ja helppoa. Eikä silmukatkaan tippuneet yhtään ainokaista kertaa koko neulonnan aikana. Jos olisin itse kässänopena peruskoulussa kuskaisin tätä aina tunneilla mukana ja joka kerta joku oppilas saisi tehdä jotain tällä pikakoneella. Pääni raksuttaa jo jos mitä kännypusseista kukkaroihin ja ranteenlämmittimistä lattekupin päällisiin....

Mukavaa ja rentoa viimeistä kouluviikkoa kaikille koululaisille ja voimia opettajille viimeisiin ponnistuksiin. Pian on kesä!


5 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen huivi pikkuneulojalla, oikein onnistunut!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia tyttösestä! T. Katri

  VastaaPoista
 3. Näppärä kone ja taitava tyttö. Niin se innostus kädentaitoihin siirtyy äidiltä tyttärelle:).
  -sirpa-

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Tämä kone on kyllä huippukiva! Kun ostin tämän oli kirpparilla toinenkin vastaava Barbie -merkkinen. Nyt harmittaa, etten raaskinut ostaa molempia. Tämä ostamani vaikutti jotenkin laadukkaammalle, joten siksi tähän tartuin. Molemmat taisivat olla saman hintaisia, vaikka olivat eri myyntipöydissä. hauska sattuma.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!