torstai 8. lokakuuta 2015

Pyöreitä tikkauksia ja reilusti lisää ompelutilaa


Sain tässä muutama aika sitten blogiyhteistyönä Husqvarna Vikingiltä lähetyksen. Olin toivonut heiltä lisää ompelutilaa Opal -ompelukoneeseeni, joka minulla on heiltä blogiyhteistyömme merkeissä lainassa. 

Erityisesti tilkkutöitä tehdessä ja niitä tikatessa ompelukoneen lisäpöytä on tarpeen. 

Ja WOW, minkä pöydän sainkaan! Tämä on MAAILMAN PARAS lisävaruste, jota suosittelen kaikille ompelijoille. Työskentelytila lisääntyi huomasti!

Ja voi, kuinka tukeva taso on. Aivan toista kuin vanha teippaamalla kiinnitettävä risa työtasoni Husqvarna Rose-ompelukoneelle. IHANA!

Työtasossa on työtason pinnalla siirreltävä ohjain, jota voi käyttää tikkauslinjan tukena. Ohjaimen voi myös halutessaan irrottaa pois.

Työtaso on erittäin vakaa ja helppo asentaa. Ja jos tämäkään taso ei riitä, voi sitä jatkaa vielä reippaan kymmenen senttiä.

Kyllä on tilkkutäkin tikkaus nyt kuin leikkiä vain. 

Sain Husqvarnalta tilkkutyön tikkausta varten myös toisen apuvälineen: Pyörotikkausohjaimen. 

Pyörotikkausohjain perustuu tuon pinkin nastan ympäriompelemiseen. Nasta pitää kankaat paikoillaan ja ohjaa näin ommelta kiertämään itseään ympäri.

Paininjalaksi vaihdoin yläsyöttäjän, sillä kangaskerroksia on tilkkutyössä paljon ja yläsyöttäjä on paras paininjalka tilkkutöiden teossa.Tikatessa paksua kangasta tai tilkkutyötä, on nastasta hyvä pitää sormella kiinni, jotta pysyy varmasti kääneissä paikallaan.
Tilkkutyön tikkaus on vielä kesken ja jatkunee varmaan joulukuulle asti. Tavoite on saada uusi täkki jouluaatoksi sohvan karmille. Tikkaan täkin täyteen ympyröitä. Tästä linkistä näette  Musteläiskä-täkin edelliset työvaiheet.Nyt minun on keskityttävä opintoihini, Syysmetsä -nukketeatterikiertueeseeni ja puutarhamme syyspuuhiin. Tallukat saavat nyt ulkoilla jaloissani ahkerasti. Olen näille design-tossuilleni aivan myyty. Ne ovat ihan parhaat kengät näillekuiville syyspakkaskeleille: Lämpimät, hengittävät ja mieltä piristävät.


Tallukkaprojektejani voitte lukea täältä. Toivottavasti ehdin tänä talvena työstää vielä muutaman parin perheelleni ja ystävilleni.. ja ehkä viidennen parin itsellenikin.


Mutta minä perehdyn nyt Lapsen aikaan ja lähden kohta koululle ensiapukurssin tenttiin. Oikein mukavaa syksyä teille kaikille! Ja tulkaahan seuraamaan #neulanhaltija  päivityksiä myös instagramiin. Laittelen sinne IPadista hetkenkuvia paristi päivässä ihan tästä meidän tavallisesta arjesta. Täällä blogissa saattaa nyt olla hieman hiljaisempaa, sillä koulutehtävien näpyttely tietokoneella vie päivieni verkkoajan sujuvasti, eikä blogipostauksille enää jää verkoaikaa, jonka olemme asettaneet meidän perheessä toisillemme. Suosittelen verkkoajan sopimista kaikille perheille (Siis myös aikuisille!) tällöin lasten kanssa läsnäolevaan puuhasteluun riittä paljon enemmän aikaa.

Ja loppuun vielä muistus:

Mukkulan kirjaston vitriinissä on esillä lokakuun ajan näyttelyni muotoilemistani kirjalaukuista. Näyttely auki kirjaston aukioloaikoina. 

Tiistai-iltana 13.10 klo 17-20 Neulanhaltijan työhuone on Lahden Ristinkirkossa Kirjastoretki nukketeatteri-standin kanssa. Ristinkirkossa on tuolloin kaikille kasvattajille avoin luento- ja keskustelutilaisuus Satujen ja tarinoiden kautta lukemisen iloon - Lukutaito avaa kaikki ovet.


Ja lopuksi vielä mielstäni megahieno kangasprintti, joka 5v, tyttäreni suunnitteli isovanhemmillaan eilen olessani koulussa. Tästä on pakko kehitellä joku printtituote tyttärelle.

17 kommenttia:

 1. Jestas, mikä aputaso! Tuo on kyllä ihan huippu :). Ja nuo tallukat- ne on niin somat ja sympaattiset. Ihanaa lokakuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen sinunkin tilaamaan tämän. Ihan huipputaso. Mukavaa lokakuuta myös sinulle!

   Poista
 2. Lisäpöytä on tilkkutöissä kyllä ehdoton, en enää tulisi toimeen ilman sitä!!
  Mukavaa syksyn ja opintojen aikaa sinulle ja perheellesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan entisen tasoni olin saanut rikki ja teippasinkin sen aina koneeseen kun ompelin. Kyllä tämä on luxusta! Mukavaa lokakuuta sinulle!

   Poista
 3. Hieno aputaso. On kyllä tarpeellinen isoja toitä tehdessä. Minullakin on tuo ympyrä ohjain, mutta aika vähän olen sitä käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin kaikkeen olet käyttänyt ympyräohjainta? Tikkauksessa se on kyllä näppärä, mutta ei kai sitä kovin montaa ympyrätikattua peittoa minullekaan tule. Palloaplikaatioita sensijaan voisin joihinkin juttuihin vielä ohjaimella kokeilla.

   Poista
 4. Upeat taalukat ja lapsesi printti. Taitaa tyttö seurata taitavan äitinsä jälkiä. T:Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen kyllä käyttänytkin nyt tallukoita ahkerasti. Viime talvi oli niin sohjoinen, että käyttö jäi vähälle. Nyt otan kaiken ilon irti kuivista pikkupakkaskeleistä. Ja tosiaan, tyttö seuraa äitiään monessa. Eilen ompeli kanssani itselleen trikoohameen.

   Poista
 5. Ilman aputasoa en juuri mitään ompele, paitsi hihan pyöriöt yms. Omani on läpinäkyvä ja sen alla on hyvä pitää kaikkea muuta sälää, mitä työskennelläsä tarvitsee. Minulla on myös tuo ympyräavustaja. Tikkausten lisäksi sen avulla on tullut tikattua koristeompeleilla lasinalustoja. Tyttäresi printti on upea! Tarmoa opiskeluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että minullakin apunasi jää koneeseen pysyvästi kiinni. Se on ihana!!! Kiitos tuosta lasinalus vinkistä! Taitaa tulla glögimukeille meilläkin pian ympyräalustoja.

   Poista
  2. Siis aputaso, himpuran IPadin tekstinsyöttö!

   Poista
 6. On tosi ihana kone. Tuollainen taso on kyllä mahtava, en tulisi toimeen ilman. Ympyrätikkaus vaikuttaa mielenkiintoiselta. Täytyypä tarkistaa saisiko minun Janomeen tuollaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi , Vekki. En itse ole koskaan päässyt tutustumaan Janomeen, mutta olen kuullut että se on myös tosi laadukas kone. Jenkeissä vissiin Yksi suosituimpia ompelukonemerkkejä. Eiköhän siihen löydy myös monenlaisia lisätarvikkeita.

   Poista
 7. Mahtavia apuvälineitä olet saanut käyttöösi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin olen :) Tässä juuri mietin mitähän sitä seuraavaksi tilaisi Husqvarnalta testattavaksi.

   Poista
 8. Tallukkaista ovat huikean kauniita! Kuin koruja. Oletko ajatellut myydä niitä esim Etsyssä? Tai tehdä jälleenmyyjille esim. Pohjois-Suomeen? Hieno taito sinulla. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maija! Minulle on sanottu tuosta Etsystä jo monesti. Samoin Lappi -myynnistä on puhuttu useammankin kanssa. En vain itse tiedä jaksanko tehdä Tallukoita myyntiin aktiivisemmin. Pohjan ompelu on nimittäin todella rankkaa hommaa. Mutta pidän kannustavat vinkkinne mielessä.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!