tiistai 19. tammikuuta 2016

Puuhenkarien pehmennysKouluhommat ovat nyt sillä mallilla, että ennätin pitkästä aikaa työhuoneelle ompelemaan.
Tänään siellä työstyi tilaustyönä satiinihenkareita.
 Pehmustin henkarit ensin vanulevyllä käsin harsien.


Sitten ompelin pienet napinlävet satiiniin, jotta henkarin koukku saadaan pujotettua satiinin läpi. Napinläpiä työstäessäni käytin automaattista napinläpipaininjalkaa ja- ohjelmaa. Ompelukoneena käytin blogiyhteistyönä saamaani Husqvarna Opal -konetta. Ensin napinlävelle määriteltiin koko.
Sen jälkeen tein koenäpinläven koetilkkuun. Kun koneelle ohjelmoidaan tarvittava näpinläven koko, työstää kone kaikki tarvittavat napinlävet täsmälleen samankokoisiksi. Tärkeää vain on, että aina kun ompelun aloittaa on napinläpimittarin valkoinen kruunu valkoisen viivan kohdalla.Napinläven alle laitoin ohutta kuitukangasta, jota sain Husqvarnalta blogiyhteistyön tiimoilta.
Napinläpi avataan AINA saksilla. Ei koskaan ratkojalla, sillä ratkoja lipeää helposti ja viiltää kankaaseen suuremman reijän kuin tarpeen onkaan.


Seuraavaksi ompelin satiinikaitaleiden päät suoralla ompeleella ja totesin, että henkarin puinen kaula näyttää satiinin rinnalla rumalta.


Niinpä sipaisin suitsait henkarit valkoisella paneelikaton jämämaalillamme.

Lopuksi ompelin henkarin alasauman suoralla ompeleella mahdollisimman reunasta.Lisäsin velä henkareihin harmaan satiinirusetin. Aika kiva setti tuli.

Oikein mukavia pakkaspäiviä teille ihan jokaiselle!


Ja loppuun vielä kuva piiloleikistäni Wilin kanssa. Pupumme on yhä minulle kaikki kaikessa ja minä sille. Olemme erottamattomat ystävykset <3 !


9 kommenttia:

 1. Tosi hienoja tuli henkareista ja kiva loppu huipennus. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Asiakaskin oli henkareihinsa oikein tyytyväinen. Tervetuloa lukijaksi! Toivottavasti viihdyt seurassani.

   Poista
 2. Todella kauniita! T: Heidi ja Wili on kyl paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja totta Wili on ihan paras kani meille! Näkisitpä kun jumppaan tai joogaan, niin Wili on Kokoajan menossa mukana, milloin selkäni päällä, milloin jalkojen välissä. Aina mukana touhuissa.

   Poista
 3. On se Wili niin ihku. Huippu tapaus. T: Heidi

  VastaaPoista
 4. Ihanat tuli noista henkareista ❤️ Voi kunpa itsekin osaisin tehdä tuollaiset, olisi heti käyttöä ❤️ Mukavaa perjantaita ja viikonloppua teille ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta hei, näiden ompelu ei todellakaan ole vaikeaa!!!

   Poista
  2. Mä oon niin tumpelo noissa ompelujutuissa ettei onnistu multa, tarttis opetusta ja paljon ;)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!