sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Essumekko


Luontotäyteinen viikonloppu takana: metsäretki, pyöräretki, puutarhatöitä ja kalamarkkinoita. Ah, mikä määrä happea ja syksyn väriloistoa, aurinkoa ja tuulentuiverrusta.

Mutta mahtui tähän sunnuntai-iltaan pikainen ompeluprojektikin. Niin pikainen, etten edes malttanut hakea silitysrautaa kodinpuolelta työhuoneelleni.


Tyttären eskarissa on tiistaina valokuvaus... ja tsadaa.. en kelpuuttanut mitään tyttären vaatetta tulevaan kuvaan. Juhlavaatteet ovat liian juhlavia ja epäkäytänöllisiä, arkivaatteet taas... no vähän liian monta kertaa pestyjä. Kauppaan enkä kirpparille ennätä huomenna maanantaina mitenkään, joten päätimme loihtia jotain varastoistani löytyneistä materiaaleista.

Tyttäreni lempiväri vaatetuksessa on musta ja keltainen. Perinteinen pinkki käy housuissa, mutta ei paidoissa. Ei siis mikään tyypillinen tyttö. Kaikki hörhelövaatteet ja maalaisromanttiset pastelliunelmat saavat hänet voimaan huonosti, Parhaat vaatteet ovat tunikat, farkkuleggarit ja trikoopaidat. Raitavaatteet ovat mieluisia.

Nyt päädyimme musta-harmaaseen essumekkoon, johon tytär valisi yllätyksekseni sinisiä taskuja koristeeksi Marimekon iloinen mekon tyyliin.Mekko valmistui sutjakasti reilussa tunnissa. Ilokseni siihen löytyi aika pieneksi huvenneesta vartastostani tyyliin sopivaa turkoosia kanttinauhaakin.


Iänkaiken vanha Huskylock toimi jälleen moitteettomasti. Myös blogiyhteityönä saatu Opal oli taas touhussa mukana.


Minun ommellessani tyttö itse askarteli askarteluhuovasta ja piippurasseista letteihinsä perhosia. Nämä kuulemma tulevat eskarikuvaan myös.

Ja tälläinen siitä sitten tuli. Tyttö oli itse hyvin onnellinen essumekostaan. Taskuja tuli seitsemän, yksi viikonjokaiselle päivälle. Essumekko sopii hyvin tytön rempseään tyyliin, hän kun rakastaa piirtämistä, maalaamista, muovailua, puissa kiipeilyä, kivien, kastematojen ja kotiloiden keräilyä sekä musisointia ja tarinoiden kerrontaa.

Mukavaa syksyä teille kaikille! Illat alkavat jo pimentyä, joten muistakaahan kaivaa heijastimet esiin.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Tyttö itsekin jo mekostaan iloinen. Taskuihin mahtuu hyvin siveltimiä, värikynät, kiviä, tammenterhoja ja käpyjä ;)

   Poista
 2. Hauska mekko ja sopii määrätietoiselle tytölle! Tuollaisen mekon ottaisin itsekin, mutta taskut olisivat eriväriset, ehkä:) Mukavaa syyskuuta myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä itsekikin juuri ajattelin, että tälläinen essumekon olisi itsellekin mukava. Saapa nähdä vaikka sellaisen itselleni ompelisinkin.

   Poista
 3. No sehän kävi joutuisaan. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläinen essumekko on tosiaan hyvin joutuisa ommella, ettenkin kun materiaalit löytyvät ompelukoneen läheltä eikä tarvitse lähteä jouksemaan kangaskaupoille.

   Poista
 4. Kylläpä sait nopeasti tehtyä siistin ja hauskan essun. Valokuvia odotellessa, terveisin tyttösen kummitäti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvia täälläkin odotellaan jo innolla. Neiti soitti kuvissa omaa konserttikantelettaan.

   Poista
 5. Aivan ihana mekko ja tosi hienot hiuskoristeet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eskari kuvatkin saapuivat. Ne olivat ihania :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!