keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Istunalustoja iltapäivätoiminnassa lasten kanssa


Hupsista heijaa, kuinka on  taas vierähtänyt aikaa viime postauksesta. Olen selkeästi muuttunut aktiivisemmaksi tuolla instagramin puolella #neulanhaltija -sivuilla kuin täällä blogistaniassa. Yhden kuvan lähettäminen on niin paljon joutuisampaa kuin kokonaisen postauksen teko. Mutta täällä taas, höpinät sikseen....

Olen ollut (ja olen yhä)  tutustumassa koululaisten iltapäivätoiminnan ohjaajien työhön. Työ on ollut mukavaa ja sopivan antoisaakin, sillä iltapäiväkerhossa jossa olen, käytetään löyhästi steiner-pedagogiikkaa. Olen siis saanut haastaa aivoni taas uudelle näköalalle ja olen tästä näköalasta aikalailla innoissani.

Tutustumiseeni kuuluu myös lasten ohjaamisen harjoittelu. Tässä postauksessa onkin kuvia istuinalustoista, jota ompelimme lasten kanssa tulevaa taidepainotteista metsäretkeämme varten,Kankaina käytimme lahjoituksena saamiani (Kiitos kaimalle!)  huonekalukankaita ja lahjoituksena saamiani vanuja (Kiitos Johanna P!). Olin leikanut kankaat ja vanut jo etukäteen oikean kokoisiksi paloiksi, sillä kankaat olivat hyvin epämääräisen kokoisia paloja ja näin sain ne taloudellisella leikkauksella riitämään juuri ja juuri kaikille 22 lapselle. 


Olellisena osana koneompeluprojektiamme (josta lapset innostuivat todella paljon) oli myös yhteistyöni Husqvarna Vikingin kanssa. Syyskuun esittelytuotteeni on nimittäin pyöröohjain, jota käytimme lasten kanssa istuinalustojen tikkaamisessa.Paininjalkana käytimme yläsyöttäjää, sillä se on mielestäni paras paininjalka (lastenkin kanssa) ommellessa. Jalka tassuttaa verkkaisesti ja on samanaikasesti tukevan oloinen. Ompelukoneena käytimme blogiyhteistyönä saamaani Opal -ompelukonetta, jonka jännittävä, helposti ymmärrettävä tietotekniikka puhutteli lapsia paljon. Ja joka oli myös helppo kuskata stroxien välissä omassa pakkauslaatikossaan pyörän tarakalla iltäpäivätoimintaan.


Ommellun työn kääntäminen oikein päin on lapsista aina yhtä hauskaa ja yllättävää.


Kuukauden Husqvarna Vikingin blogiyhteistyö-tuote on pyöröommelohjain. Se oli lasten mielestä ihan huippuvehje.


Ohjaimen käyttö perustuu metalliseen viivotinlevyyn ja nastaan, joka pitää ommeltavaa tuotetta paikoillaan.
Voi, olisittepa nähneet lasten innon alkujännityksen jälkeen, kun pyörylätikkaus valmistui istuinalustoihin kuin itsestään. 


Osa lapsista halusi vielä steinerläiseen tapaan työstää koneommeltuun istuinaluseen myös käsin ompeluja ja omaa persoonaa <3. Ihania lapsia. Ihania istuinalustoja. Ihana työpaikka.

Mukavaa syyskuuta kaikille! Nauttikaahan upeista säistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!