torstai 18. toukokuuta 2017

Aamupiiri - maailma


Olen ilokseni löytänyt syksyksi työn, tai oikeastaan työ löysi minut. Minusta tulee yksityinen perhepäivähoitaja neljälle yli 3-vuotiaalle lapsoselle. Olen innoissani ja onnellinen tästä yllätävästä käänteestä elämässäni. Perhepäivähoitajan työ täyttää kaikki kritterini unelmieni työstä. Saan työskennellä ja touhuta kotona ja saan tarjota laadukasta varhaiskasvatusta, jossa kodinomaisissa puitteissa sanataide, draamakasvatus, kädentaidot ja luonnossa liikkuminen ovat vahvasti läsnä. 

Koska minä ajattelen aina jotain tehden, aloitin perhepäivähoitajan urani suunnittelun aamupiiri -maailman suunnittelulla.


Lähtökohtana suunnittelulle oli päiväohjelman ja aamutarinan läpikäynti pienimuotoisen nukketeatterin kautta. Nukketeatterin lavasteen työstin olohuoneemme pianotuolin ylle irtohupuksi.
Huppu työstyi varastosta löytyneestä fleesestä (Kiitos Johanna ja Jouni lahjoituksesta!) ja Huopakangaspaloista (Kiitos Volarille lahjoituksesta!)


Ja koska työni alkaa syksyllä, työstin aamupiiriin syksyistä teemaa. (Kiitos Husqvarnalle Opal - ompelukoneesta!)
 Ja siitä se sitten lähti ajatus kulkemaan....
 Ja tälläinen siitä sitten syntyi....


Sienimetsässä asuu kolme hiirtä, jotka aamupiirissä pohtivat säätä ja päivän nimeä. He touhuavat päivän teemaan liittyviä arkiaskareita, leipovat, laulavat, lukevat kirjaa, keräävät marjoja, istuttavat kukkasipuleita, piirtävät jne. Ja tutkivat luonnon pieniä ihmeitä ja luonnon valmistumista talveen....
 Ja välillä juhlivat syysjuhlia metsän muun väen kanssa...

Aamupiirimaailmaa saa myös käyttää leikeissä. Täällä voi asustaa niin My little Ponyt kuin Moshi Monsteritkin, jos ryhmäni lapset ovat tämän tyylisistä leikeistä kiinnostuneita.

Joulun aikaan työstän sitten joulu /talvi teemaisen aamupiiri -maailman.


Mukavaa kevätä teille kaikille. Minä siirryn nyt puutarhapuuhiin, jospa se kesä sieltä tulisi jo.9 kommenttia:

 1. Sylintäydeltä onnea Satu! 🌸 Lapset saavat kyllä unelman hoitopaikan ja -tädin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Unelmien hoitopaikasta tai -hoitotädistä en tiedä, mutta teen kyllä työtä sydämeltäni ja aidosta halusta nähdä lapsi, jonka kanssa päiväni saan viettää.

   Poista
  2. Onnea sinulle! Ole niin paljon vinkkejä täältä saanut ja työssäni perhepäivähoitajana käyttänyt:). Nyt odotankin mielenkiinnolla mitä kaikkea lapsiryhmäsi kanssa touhuat! -sirpa-

   Poista
  3. Voi, miten ihana kuulla , Sirpa! Olen niin iloinen, että vinkkejäni on päässyt käyttöön ja jatkojalostukseen lapsiryhmien iloksi. Tämä oli paras palkka pitkään aikaan!!! Sillä juuri vapaana ideavakkana Neulanhaltija - blogin aikoinani aloitin ja ideavakkana haluan sitä jatkossakin pitää. Kiitos!

   Poista
 2. Onnittelut,kuulostaa aivan ihanalle työlle.Lapset saavat varmaan monenlaista kokemusta kanssasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Perhepäivähoitajan työ on kyllä ihanaa jos pitää lapsista ja heidän kanssaan touhuamisesta sekä kotoilusta. Perhepäivähoitajana ehtii kohdata lapset ja heidän omat vahvuutensa, mielenkiinnonkohteensa ja haaveensa aivan eri tavoin kuin suurissa ryhmissä. Tätä kohtaamista ja kodinomaista hoivaa minäkin haluan näille lapsosille antaa.

   Poista
 3. Lapset tykkäävät varmasti! Syksyllä ollaan sitten kollegoita. :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut! Se on niin mahtava juttu, kun pääsee tekemään juuri sitä työtä, mistä on haaveillut ja hyödyntämään niitä omia vahvuuksia. Kuten käsin ja koneella kommentoi, lapset tulee kokemaan monenlaista, mielenkiintoista, hauskaa ja jännittävää kokemusta kanssasi:)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!