maanantai 29. toukokuuta 2017

Kiitoslahja lapselta eskariopeille


Meidän nuorimmaisemme eskaritaival tulee tällä viikolla päätökseen. Vuosi on ollut upea ja lapsi on nauttinut jokaisesta päivästä kannustavassa, lämpimässä ja virkkeellisessä eskariympäristössä. Kaverisuhteita on syntynyt, uusia taitoja kehittynyt ja vanhat taidot saaneet vahvistusta. Vanhemmallekin on ilo nähdä lapsen säihkyvät silmät kun hän kertoo päivän tapahtumista esikoulussa.


Lapsemme esiopetusryhmä kantaa nimeä "ketut". Tästä lapsi keksikin työstää kiitokseksi mahtaville eskariryhmän aikuisille kettutyynyt. Tyttöni piirsi itse kaavat ja osti oranssin villakankaan ja vanut kanssani Iskun tehtaanmyymälästä 50c:llä.


Leikkasimme yhdessä ketut villakankaista ja villahuopatilkuistani.Ja niin toimelijas tyttö alkoi ommella kettuja sarjatyönä. Blogiyhteistyönä saamani Husqvarna Opal on kyllä ihastuttavan lapsiystävälinen ompelukone. Se surraa hitaasti ja koneen lisätarvikeena saatava työskentelyalusta on tarpeeksi suuri lapsenkin työskennnellä esim vapaavarsikirjonnan kanssa, kuten tässä kuvassa, jossa ketun silmät työstyvät vapaaompelulla.Lasten kanssa suosin vapaavarren ohella yläsyöttäjä-paininjalkaa. Se tassutelee verkkaisesti ja painaa kangaskerrokset hyvin toisiinsa, helpottaen näin ompelua.Lapsi työsti ketut täysin itse. Minun tehtäväkseni jäi ompeluohjeiden antaminen, koneen langoitus sekä kääntöaukon sulkeminen piilopistoin. Lapsi olisi varmaan osannut senkin, mutta täyttöoperaation jälkeen iski pikku-ompelijalle väsymys ja minä sain tehdä hänen hyväksynnällään viimeistelypistot.


Minun ja eskarilaisen mielestä näistä tuli hurjan hienot. 


Mukavaa pian alkavaa kesälomaa teille kaikille! Ja onnittelut kaikille koulutyönsä päättäneille!
Minä itsekin saan todistukseni keskiviikkona.

Ja kiitos kaikille lasteni kanssa touhunneille kasvattajille! Olette tehneet suuremmoista työtä!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Kesätuulia! Itsekin olin suunnitteluun ja työnjälkeen tosi tyytyväinen ja kiva kun muistaminen lähti lapsesta itsestään.

   Poista
 2. Ihanat kettutyynyt.Kyllä lapsi on perinyt äidin kädentaidot sekä kekseliäisyyden ja innostuksen myös.Mitäs jos tyttärelläsi olisikin oma blogi jossa hän näyttäisi töitään.Onnittelut sekä kannustavat terveiset tyttärellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välitin kauniit ja kannustavat terveiset tyttärelleni. Tytär on kyllä kovin toimelias neiti. Huone on täynnä leikeltyjä pahvilaatikoita (joista tulee jotain), paperisilppua (kun on pitänyt leikellä erinäisiä koristeita) ja kyniä, papereita, kankaita, helmiä, lankoja ja liimaa sekä teippiä ja tietysti legoja (joista on tehty jos jonkinmoista prototyyppiä). Uutta blogia emme enää aloita vaikka tuotokset ovatkin hauskoja ja kuvaamisen arvoisia. Tämänkin blogin kanssa olen tuon tuostakin kiikun kaakun, että jatkaako vielä vai pistääkö piste tälle hommalle. Mutta toistaiseksi vielä jatkan kuvaamista ja kirjoittamista, käsityötä jatkuvat aina, vaikka bloggaaminen ajan myötä hyytyisikin. Mukavaa alkavaa kesää sinulle!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!