maanantai 17. heinäkuuta 2017

Essuja hoitolapsille


Kesäni on kulunut pitkälti romaaneja lukien ja puutarhassa puuhaillen. Jotain pientä on kuitenkin käsityörintamallakin valmistunut. Tässä postauksessa esittelen tuleville hoitolapsilleni ompelemiani essuja, jotka valmistin kierrätyskankaista niin leivonta- kuin askarteluhetkiäkin varten.


Olin nuorena tyttönä valmistanut itselleni kapioita, tyynyliinoja ja lakanoita, joihin kirjoin perinteiseen tapaan nimikirjaimeni ja reunoille asettelin mummoni virkkaamia pitsejä. Lakanat ovat yhä päivittäisessä käytössä, mutta tyynyliinat ovat nykytyynyihin aivan liian kapeita. Ne ovat pyörineet kaapeissa turhanpantteina. Niinpä tartuin niihin nyt kun lompsani huutaa tyhjyyttään ja jotain pitäisi työstää, ettei taitoni ihan pääse rapistumaan kesälläkään.


Ompelukone surisi pihalla ja tyynyliinoista syntyi neljä essua leivontahetkiimme tulevien hoitolasteni kanssa.


Kas näin.


Sadepäivinä pihalla ompelu ei maistunut, mutta sisällä ompelu oli sitäkin mieluisampaa. Lahjoituksena saatu huonekalukangas muuttui ompelukoneen alla askarteluessuiksi. (Kiitos lahjoituksesta kaimalle!)


Kas näin.


Pikkuleipurien ja -kokkien leikkeihin valmistin myös pikapikaa lieden vanhasta vanerilevystä, cd-levyistä ja maitopurkin korkeista. Tämähän käy vaikka avaruusaluksen kojelaudaksi.


Säilöntäkausiterkkuja teille kaikille! Tässä kuvassa minulla on kesäkuun ensimmäisten nokkosten keittopuuhat meneillään. Näistä saadaan vitamiinia talvenvaralle hoitolasten ja perheemme smootheihin. Nam!

6 kommenttia:

 1. Vau,onhan kauniit esiliinat leipureille,tuollaisia ei kaikilla ole.Kyllä askarteluesiliinat ovat myös kauniita,molemmat tarpeellisia.
  Entäpä liesi,ihana keksintö.Nokkosista saa kivaa "pinaattikeittoa" ja onhan myös sämpylöissä kiva lisä.Toivottavasti joskus vilautat leipureita esiliina päällä.Lapset ovat taatusti innoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kiva tehdä hoitolapsille nättiä hoitolapsille. On sitten kuva itsekin tehdä lasten kanssa töitä kun on kivat välineet. Mukavaa kesää sinulle!

   Poista
 2. Tosi kivoja juttuja olet tehnyt hoitolapsia odottamaan!

  VastaaPoista
 3. Niin upeita essuja ettei mitään järkeä<3 Mummosi virkkaamat pitsit näyttää tosi kauniille, kuten myös nuo sinun kirjailut! Kekseliäästi yhdistit ne. Mahtaa muuten olla suloinen näky kun pienet leipurit siellä hääräilee keittiössä:) Ja tuo keittolevy:D Mistä ihmeestä keksit näitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis kiitos kommentistasi Villa Pipo! Ajatukset syntyvät kun rahallisia varoja on käytössä minimaalisesti ja aikaa & rauhaa elämäntilanteessa antaa luovuudelle tilaa :).

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!