perjantai 21. heinäkuuta 2017

Kukkatelineen tuunaus


Tänä kesänä olen tuunannut paljon kaikenlaista, niin tekstiilejä kuin huonekalujankin. Olen maalannut kaikki talon kenkätelineet valkoisiksi. (Ja isäni vieläpä korottikin jokaista telinettä yhdellä lisäkerroksella, jotta perheemme lukuisat kengät mahtuvat eteiseemme paremmin).

Ihastuttavin tuunaukseni oli kuitenkin omasta mielestäni tässä postauksessa esittelemäni kukkatelineen tuunaus.


Isäni oli sorvannut kansalaisopiston puutyökurssilla kahdenksankymmentäluvulla  molempien tyttäriensä huoneeseen kukkatelineet, jotka aikojen kuluessa päätyivät mökillemme varastoon. Kukat tai viherkasvit eivät kiinnostaneet minua aikuisena, eikä telineelle ollut oikein sijaa kodeissani.

Nyt teline tuli vastaani mökilllä ja siitä se idea nyt, uuden vihersisustamisen innossa, lähti.


Jotain päivittämistä halusin telineelle kuitenkin tehdä. Kenties maalia pintaan ja puuhelmiä koristeeksi.Ja niin hiomapaperi ja sivellin lähtivät viuhumaan telineen ja helmien kimpussa. Maalina käytin murretunsävyisiä mattamaaleja.Olin lopputulokseen oikein tyytyväinen.Nyt viherkasvit ovat alkaneet vallata kotiani ja Wili-kanimmekin on ihmeellisesti antanut niiden olla rauhassa -ainakin toistaiseksi...
Hoitolapsia varten hankin myös kukkatelineen sävyihin sopivat 120 cm matot, joiden päälle leikit on mukava rakentaa ympäri kotia (ja joiden rajat helpottavat myös leikkien siivoamista pois).

Mukavaa naistenviikkoa teille kaikille!


4 kommenttia:

 1. Tosi kiva tuunaus. Ja jatkoit ihanasti isäsi käden jälkiä ja toit ikään kuin oman sukupolvesi leiman kukkatelineisiin.
  Ja nuo matot ovat todella kauniin sävyiset.
  Ihanaa kesäviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Riina! Joo kukkatelineen muodostaminen tämänhetkiseen tyyliini onnistui oikein hyvin ja oli hienoa jatkaa isän tekemän puutyön elinkaarta. Isä nimittäin mietti sen hävittämistä pois. Viherkasvit ovat jotenkin päässeet mun ajatuksiin ja nyt haluaisin niitä kotiini ihan kunnolla. Hassua kuinka ajatukset muuttuu muotivirtausten ja vanhenemisen myötä. Ihanaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Kauniisti päivitetty tähän hetkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin oli tyytyväinen tähän päivitettyyn design-kukkatelineeseen. Tulee aina hyvä mieli kun sen näkee olohuoneessamme.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!