sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Matkalaukkumetsä


Pitkästä aikaa täällä blogi-maailmassa taas. 

Edellinen postaukseni sai aikaan lukuisten viestien ja puheluiden suman, jossa monet kanssasisaret kertoivat koulu- ja työpaikkakiusaamiskohtaloistaan. Ja ystäväni kertoivat kuinka heille voi soittaa aina kun maailmani syystä tai toisesta järkkyy. Toivon sydämestäni kaikille minuun yhteyttä ottaneille kaikkea hyvää ja keinoja päästä eroon kiusaajista ja lynkkaajista sekä löytämään elämänilonsa takaisin. Nyt tiedän mitkä traumat pitkällinen (ja lyhytkin) koulu- ja työpaikkakiusaaminen voi ihmiseen jättää. Sata halausta teille kaikille kovia kokeneille!!!!

Olen tänä kesänä työstänyt pääosin erinäisiä leikkikaluja ja muuta tykötarviketta tuleviin perhepäivähoitajan työkuvioihini. Olen pakannut lastemme vanhoja klassikkoleluja varastosta olohuoneeseemme lipastoihin ja moninaisiin matkalaukkuihin. (Matkalaukkuihin työstän hoitolapsia varten kyltit, joissa jokaisessa lukee mitä laukku sisältää. Ja mustat laukut spreijaan hempeillä pastelliväreillä.) 


Yhteen matkalaukkuun työstin tyttäreni kanssa Playmobil-eläimillemme hoitolapsien leikkeihin leikkimaailman.Huopamaailmassa hyödynsin epämääräiset villanyssykkäni ja Volarilta lahjoituksena saamani vihreän akustiikkalevyn.


Villojen neulaajana ja sommittelijana toimi tyttäreni.


Minä puolestaan huovutin vedellä ja saippualla tyttären neulaamat villat tukeviksi levyiksi.


Kuivuvilla huopalevyillä oli mukava koristella myös hetkellisesti puutarhaamme.


Ja niin matkalaukkumetsä tuli valmiiksi äidin ja tyttären yhteistyöllä. Työnjohtajana toimi Wili-kanimme, joka uskollisesti seurasi jokaista työvaihetta ja kävi lopulta tarkistamassa myös lopputuloksen.

Hoitosopimuksia kirjoittaessa hoitolapset innostuivat jo leikkimään metsäneläimillä ja matkalaukkumetsä koettiin oikein mukavaksi leikkikentäksi.

Meillä löytyy Playmobileita myös merirosvoina, ritareina, prinsessoina, eläintenhoitajina, dinosauruksina ja poliiseina, joten maailmaan voidaan sovittaa tarvittaessa hahmoja lasten oman mielenkiinnon mukaan.

Mukavaa kesää teille kaikille! Minä lähden nyt uimarannalle lasten kanssa. Se puuha onkin tänä kesänä ollut harvinaista herkkua, sillä kesä on ollut melkoisen sateinen ja viileä.

4 kommenttia:

 1. Meillä on töissä surkeat lasten lelut. Uusi Vasuhan käskee osallistumaan enemmän lasten leikkeihin, joten tuon matkalaukun ääressä todellakin olisi kiva itsekkin leikkiä. On meilläkin metsän elimiä; ööh muutama ja muutama dino.. Plääh. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä täällä just oottelen uutta tulostinta, että saisin printattua ton Lahden kaupungin uuden Vasun itselleni. Mä en ole mitenkään hyvä leikkijä itsekään, mutta leikkien ja leikkivälineiden ideointi yhdessä lasten kanssa kyllä onnistuu hyvin. Leikki vaatii heittäytymistä ja aikaa , jota ikävä kyllä, monista " pakollisista aikuisten töistä" johtuen on kovin niukasti. Pyykki, ruokahuolto, siivous ja kaikkinainen organisointi syö hirveästi aikaa ja energiaa. Onneksi perhepäivähoidossa aikataulut voivat joustaa helpommin kuin päiväkodeissa ja kerhoissa.

   Poista
 2. Oi,näyttää kyllä ihanalle nuo laukkujen sisällöt.Lapset ovat varmasti innoissaan kun pääsevät ns.töihin.
  Kaikkea hyvää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta on ihana työstää tuon oman tyttären kanssa näitä ideoitani syksyn ja talven varalle. Tänään maalattiin sormiväreillä ja vesiväreillä ideoitamme yksi maalausarkkilehtiö tyhjäksi. On kivaa kun on oma pikkuapuri. Isommat lapset touhuavat jo niin omiaan että tuntuu oikein kivalta saada perhepäivähoitajana taas leikeistä innostuvia lapsia seuraksi.

   Kaikkea hyvää myös sinulle!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!