keskiviikko 2. elokuuta 2017

Karkkivärinen ensipeitto


Eilen pistin postiin pienen tilkkutäkin, jonka ompelin serkkuni masuvauvalle. Masuvauva päättikin syntyä maailmaan jo 1000g painoisena keskosena, joten lämmin peitto on varmasti pienelle sitkeälle tyttöselle tarpeen.Halusin valmistaa peittoon suloisen värimaailman ja jonkin suloisen eläimenkuvan. Katselimme ideoita miniatyyritilkkutyökirjastani tyttäreni kanssa. Kirjasta tyttäreni valitsi peittoon ommeltaviksi koalan kuvan.Mutta minä en tyytynytkään vain yhteen koalaan, vaan tein niitä kolme. Äidin, isin ja lapsen.(Hups, kuvassa langanpätkä... mutta sellaista sattuu...)

Peiton reunoille laitoin kaikki mini-minitilkkuni, jotka joten kuten sopivat peiton värimaailmaan. Ja tälläinen karamelli-peitto siitä sitten tuli.

Kaikkea hyvää pienelle tytölle keskolaan! Ja onnea vauvan perheelle uudesta perheenjäsenestä!

10 kommenttia:

 1. Kaunis,etten sanoisi söpö peite ja niin herkulliset värit.Onhan pieni vauva,mutta maasta pienikin ponnistaa.Kaikkea hyvää vauvalle ja koko perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä todellakin iloisen pastillisen kirjava täkki. Tilkkutyön tekemisen viehätys piilee juuri siinä, että koskaan ei tiedä millainen työ käsissä lopulta syntyy. Tai minä en ainakaan tiedä, kun teen aina kaiken omasta päästäni ja niistä materiaaleista, joita sattuu olemaan kulloinkin kaapissa valmiina. Ja tosiaan vauva voi kuulemma oikein hyvin. Nykylääketiede on ihmeellinen!

   Poista
 2. Ihanan suloinen pikkuvauvan peitto! Oikein karkki!!

  VastaaPoista
 3. Tuo nätti peitto on mukava kietaista pikkuisen ympärille, kun saa vauvan syliinsä. Ihan tilkuista tehtyä työtä on vaikea suunnitella tarkalleen, sitä kokeilee mihin kulmiin palat riittää. Pitkä matka on edessä, pienetkin saadaan kasvamaan, oma lapsen lapseni oli vieläkin pienempi, mutta pikkuhiljaa saadaan muita saman ikäisiä kiinni. Terveiset todella kuumasta etelästä, Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Suomessa senkun vesi lotisee. Lähes koko kesän on satanut vettä. Kaikki puutarhassa rehottaa ja nurmi litisee jalkojen alla, mutta kun ompelee tälläistä karkkipeittoja, ei sadekaan haittaa! Voimia sinunkin lapsenlapsesi kasvuun ja kehitykseen. Eläköön lääketiede ❤️.

   Poista
 4. On kyllä karkkipeitto, sen lämpöön on tosi mukava pikkuisen kääriytyä! Ihana lahja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Kuten tiedät, näihin tilkkiksiin jää koukkuun!

   Poista
 5. Kyllä, peitto on todellakin kuin karkki<3 Ihanan lahjan olet tehnyt, tästä riittää niin iloa kuin lämmikettä pienokaiselle pitkäksi aikaa:)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!