lauantai 26. elokuuta 2017

Pimenevän arjen haikupeitto


Syksy on alkanut minulla iloisissa merkeissä. Olen nauttinut täysin rinnoin letkeistä päivistä hoitolasteni kanssa ja saanut ihmetellä luonnon ja elämän suuria ihmeitä lasten silmillä. Kaikki on hyvin. Olen saavuttanut rauhan sisinpääni.


Toissa päivänä kävimme hoitolasteni kanssa retkellä huikeassa Theatrum Olgassa. Kotiintuomisina sain tälläisen Dilan opiskelijoiden työstämän tilkkupeiton (oikeastaan kyllä vasta tilkkupinnan), jota valmistaessaan oppilaat olivat pohtineet batiikkivärjäyksen menetelmin pimenevän arjen voimavärejään ja voimaantumista.

Peitto oli upea, mutta siitä puuttui vielä vanu ja tikkaus. Eli nuo tilkkutäkille tärkeät ominaisasiat. Husqvarnan blogiyhtreistyönä saamani Opal -ompelukone pääsi taas onnellisena surisemaan :). 


Niinpä minä, niillä taidoilla ja osaamisella, joita minulle on suotu, päätin auttaa Olgalaisia ja tikata heidän suurilla ajatuksilla valmistamansa peiton. Tikkausta varten minulle annettiin vapaat kädet. Tikkasin peittoon keltaisella langalla yhden yhtenäisen, läpi koko peiton jatkuvan kiemurtelevan ja pärskivän tikkauksen. Tikkaus kuvastaa pimenevän arjen voimahaikuja, jotka kiemurtelevat läpi kaikkien opiskelijoiden ajatusten muodostaen yhtenäisen auringonsäteen ryhmän yhteiseksi voimaksi pimenevän arjen keskellä.


Pimenevän arjen keskellä Olgassa käsitelläänkin draamaharjotteiden ohella syviä teemoja. Näissä illoissa tämä peitto saanee tarjota osallistujille ilonvärejä ja sateenkaaren symboliikan anteeksiantoa ja suvaisevaisuutta. Suvakkisyksyn keskusteluiltoihin on vapaa pääsy ja kaikki ovat niihin tervetulleita.


Minä jatkan syksyä hoitolasteni kera ja yritän postailla tänne touhujamme ainakin kerran viikossa. Instagramissa touhuni ja touhumme näkyvät päivittäin @neulanhaltija. Tulkaahan ihmeessä seuraamaan sinne perhepäivähoitajan arjen iloja.

Tämä Theatrum Olgalle valmistamani peitto nähdään kenties myös Kätevä ja Tekevä messuilla Pyhäinpäivän aikaan, 4.-5.11.2017, Lahden messukeskuksessa, jossa minä olen myös mukana touhuamassa nukketeatterieni ja kenties tallukkaideni kanssa. Tulkaahan ihmeessa sinnekin moikkaamaan ja jutustelemaan.


Nyt minä lähden Lahden Taidelauantain viettoon perheeni kanssa. Mukavaa Elokuun loppua, näiden hoitolasteni askartelemien sateenkaarten välityksellä teille kaikille! Pysytään hyvällä puolella!

6 kommenttia:

 1. Ihana tilkkupinta ja kaunis tikkaus! Mukavia elokuun päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samoin mukavia päiviä sinulle! Peitosta tuli minulle lämmin olo, sillä sen värimaailma muistutti minua edellisiin opintoihini liittyneistä Stainer-pedan harjoitteluista. Peiton värimaailma on kovin steinerhenkinen.

   Poista
 2. Kaunis peite sekä tikkaus.Täytyypä laittaa muistiin nuo messut,tiedä vaikka tavattaisiin siellä kasvotuksin.Mukavia tuokioita hoitolasten kanssa kuin muutoinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja olisipa mukava nähdä messuilla! Ja hei, aikuisetkin saavat tulla katsomaan messuilla nukketeatteriani :) .

   Poista
 3. Kaunis, hyväntuulinen peitto! Neliötilkku sopii hyvin kirjaviin itsevärjättyihin kankaisiin. Kaunis tarina peitolla ja tekemilläsi tikkauksilla. Mukavia syyspäiviä sinulle ja hoitolapsillesi! Mimmu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi , Mimmu. Minulla on nytkin tulossa yksi neliötilkkuprokkis retrokankaista :). Mukavaa syksyä myös sinulle!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!