tiistai 10. lokakuuta 2017

Ihmisapinoille/alkuihmisille vaatteita


Olen ilokseni päässyt yhdeksi osaksi mukavaan Lahden Lauantainäyttämön harrastajateatteriporukkaan. Vastuualueikseni tulivat roolituksessa puvustus ja lavastus. Tämän syksyn saan siis työskennellä kannustavassa ja taitavassa tiimissä hassunhauskojen teemojen ympärillä. Työstämme upean ohjaajan (Tytti Jäppinen) ja iloisen näyttelijätiimin kanssa Tuomas Parkkisen Puhelinluettelo -komediaa.


Tässä postauksessa saatte jo vähän esimakua esityksen alkutapahtumasta, jossa ihmisapinat tahi alkuihmiset ideoivat puhelinta ja puhelinluetteloa. Tai itseasiassa, ette näe vielä noita hauskoja tapahtumia, vaan pukuja, joita olen näyttelijöille lähes nollabudjetilla valmistanut. Postauksen lopussa on linkki näihin valmistamiini pukuihin näyttelijöiden yllä. 

Kyllä on taas blogiyhteistyönä saamani Husqvarna Opal saanut laulaa kerran ja toisen. Kone on pistellyt mukavasti sekä tekonahkaa, että aitoa turkista, huopaa ja villakankaita, paksuja kerroksia ja kummallisia yhdistelmiä. Hyrrrrrr....


Ja koska pitkästä aikaa pääsin työstämään roolivaatteita, päästin koko pöljyyteni valloilleen ja annoin mielikuvituksen lentää.... ja tästä tekonahkaretaleesta se ajatus sitten lähti...


Ensin vähän työstin huovuttamalla, vanuttamalla ja värjäämällä huoparetaleita, joista voisin ommella pukuihin vatsalihaksia ja luita, sitten puhdistin kaappini ruskean sävyisistä kankaista ja tyhjäsin niihin spraymaalipurkit tyhjiksi.

Viidakkorummun avulla sain läjäpäin aitoja turkiksia sekä tekoturkiksia ja siitä sitten pistin ommellen parastani viidelle alkuihmiselle, kolmelle uhkealle urokselle ja kahdelle hemaisevalle naaraalle. Kiitos mitä kaunein kaikille materiaalia lahjoittaneille!!!!! Ja koko Lauantainäyttämön tiimille!Yhtään neulaa en edes saanut tämän projektin aikana poikki! Kaikki sujui kuin rasvattu!Ja niin ne puvut sitten iltatyönä valmistuivat. Alla kuvakollaasia kaikkien viiden alkuihmisen asuista, joita Puhelinluettelo -esityksessämme tullaan näkemään sekä livenä että videotallenteena.

Eli tervemenoa lippuja varaamaan heti, heti, heti.... TÄÄLTÄ!  Ja tervetuloa nauramaan ja viihtymään joulu-, tammi ja helmikuussa hulvattoman komedian parissa.Johtajauros Ja hänen raskaana oleva rouvansa.Nuorempi pyrkyrikomistusuros.


Nuori hemaiseva naaras.


Ja lopuksi vielä Insinööriuros, joka ei ole ehtinyt bodailemaan tai metsästelemään.


Tein myös kullekin alkuihmiselle karvakengät, tuunaamalla kuumaliimalla, spraymaalilla ja tekoturkiksilla vanhoja muovikenkiä.


Ihana prokkis, joka ilokseni jatkuu vielä..... Kuvia apinoiden päällä löydät TÄÄLTÄ!

Mukavaa syksyä teille kaikille!


10 kommenttia:

 1. Huisin jännää, mitä tuleman pitää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, Jaana! Olit muuten kuvauksissa ihan huippusöpö äitiapina :). Pääsisit varmaan heti Röllimaailmaan metsänpeikoksi :)

   Poista
 2. Ihana,hillitön ja mahtava proggis!

  VastaaPoista
 3. Ohoh, kuinka upeita! <3
  Oot kyllä taitava ja mielikuvitusta täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut viimekevään synkkien laaksojeni ja mustien hetkieni jälkeen mahtava voimaantumiskokemus kannustavassa ilmapiirissä, ihmisten kanssa, jotka näkevät minut tasavertaisena. Se on iso juttu!

   Poista
 4. Iiks ihania! Täytyypä varata liput. Oot sä kyllä taidokas! T: Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tervetuloa nauramaan ja viettämään hauska teatterihetki Lahden Pikkuteatterille!

   Poista
 5. Tuollaisiin roolipukuihin ei riitä vain lennokas mie!ikuvitus vaan myös taito yhdistellä mitä erilaisempia materiaaleja ja antaa ompelukoneen huristella kokemuksella. Ehkä pitäisi tutustua noihin muihinkin konemerkkeihin monien berninojen jälkeen. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmeli! Olet aina niin ihanan kannustava! Juuri Bernina ja Husqvarna ovat ompelukoneista eniten minun ompeluihini sopivia. Itselläni ei ole koskaan ollut muita kuin Husqvarnoja, mutta olen työelämässä ollessamni myös käyttänyt Berniinoja. Molempi parempi :). Itse olen saanut Husqvarnalta kuitenkin enemmän kannustusta ja apuja. He ovat kohdelleet minua aina silkkihaniskkain <3

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!