tiistai 3. lokakuuta 2017

Mansikkalaatikosta puutarhaksi ja sängyksi


Syksy on saapunut ja syyssateen ropistessa kattoon ja hoitolasten nukkuessa on hyvä välillä kerrata tietokoneen kuvakansioita ja katsella mitä kaikkea sitä onkaan alkusyksyn aikana touhuttu. Tässä postauksessa pari kierrätysaskarettamme.


Nämä askareet työstyivät Prisman pihan mansikkamyyjiltä kesäkuussa saamiini laatikoihin. Toiseen tehtiin lasten omana yhteistyönä pieni puutarha keijuille ja pikkueläimille, toiseen työstimme vauvanukelle ja pehmoleluille vuoteen.


Muistan itse ala-asteen kouluajoiltani vastaavan projektin, jossa teimme pahvilaatikkoon pienoismetsät. Se oli todella kiehtovaa ja mikä onni olikaan kun pikkumetsä alkoi kasvaa syksyllä sieniä. Hoidimme pikkumetsää kaverini kanssa todella suurella rakkaudella.Ja suurta iloa on ollut tästäkin pikkupuutarhasta, jossa on syksyn mittaan leikitty jos jonkimoisia leikkejä.Pikkupuutarhalaatikko sijaitsee on terassillamme ja saa siellä tarvitsemansa kosteuden, joten se ei ole tällä kertaa tarvinnut minkäänlaista huolenpitoa. Mutta vois sitä iloa, kun sammaleesta putkahtelee uusia versoja (mistä lie rikkakasvista).


Toiseen laatikkoon työstimme leikkipedin jämäkangastilkuistani.


Ihana, rauhallinen blogiyhteistyönä saamani Husqvarna Opal tassuttelee yläsyöttäjän kanssa niin verkkaisesti, että lapset saivat itsekin ommella pikkupetivaatteita.

Kaasupoljin oli lasten ommellessa vanhalla jakkaralla ja ompelutuolin päällä oli pieni matkalaukku nostamassa lasta hieman ylemmäs.Ja niin siitä sitten syntyi hyvä pieni peti. Ja pedin myötä alkoivat kivat kotileikit.

Mukavaa syksyä teille kaikille! Ja tervetuloa instagramiin @neulanhaltija seuraajiksi.2 kommenttia:

  1. Ihania ja varmasti lapsille mieluisia kierrätysaskareita. Onnentyttöjä ja -poikia nuo sinun hoitolapsesi. T: Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, Minna! Kivaa on myös hoitajalla :)

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!