maanantai 14. toukokuuta 2018

Pannumyssy siskolle


(Postaus sisältää blogiyhteistyötä Husqvarna Vikingin ja Iskun tehtaanmyymälän kanssa)

Onpa upeat ilmat! On ihan pakko käyskennellä koko ajan pihalla ja nauttia aamusta iltaan auringosta. Ja vaikka meillä hajosi viimeviikolla autosta jarrut, on näillä lämmöillä aivoni jo niin mössöä, että sekään ei tunnu ihan kamalalta asialta. Pääseehän ruokakauppaan pyörälläkin tai kävellen. 

Koska autoa ei ollut (eikä ole vieläkään) ja sisarellani oli synttärit, oli pakko taikoa joku lahja niistä materiaaleista, joita kaapistani löytyi. Helteellä en jaksanut ajatellakaan kaupoissa lahjan etsimisen kanssa hikoilua. Niinpä aloin tuumasta toimeen ja toteutin pannumyssyn, jossa hyödynsin konekirjontalaitettani ja varastoni materiaaleja.


Pannumyssyn materiaaleiksi valitsin turkoosin Iskun tehtaanmyymälästä lahjoituksena saadun villakankaan. Käytän töissäni hyvin paljon heidän materiaalejaan, sillä ne ovat laadukkaita, edullisia ja tehtaanmyymälä sijaitsee meiltä pyörämatkan päässä.


Halusin ehdottomasti työstää pannumyssyyn tikkauksesksi tämän Husqvarna Viking Designer Topaz  50 Sampler -kirjan kauniin mandalan. Mandalan koko on 14,5 cm x 14,5 cm.


Suuri kuvio vaati suuren kirjontakehyksen ja koska villakangas ei riittänyt suureen kirjontakehykseeni täysin, oli keksittävä jotain, että kangas vanuineen pysyisi koko kirjonnan/ tikkauksen ajan tiukalla.


Sain sattumalta samana päivänä naapuriltamme läjän vanhoja mekkokankaita (Kiitos Maikki!) ja valitsinkin niistä yhden pienimmistä paloista kirjonnan apumateriaaliksi.


Nyt sain pingoitettua pannumyssyn tasaisesti kirjontakehykseen.


Ja niin minä sitten lipittelin kuumuudessa kotimehua ja katselin kun kone alkoi työstää mandala-kuviota itsenäisesti. On tämä vaan niin luksusta!!!


Lapsetkin nauroivat, että "äiti sulla on oma näkymätön kotiompelija!"


Kun kone oli työstänyt kuviot pannymyssykappaleiden molemmille puolille, ompelin myssyn kasaan. Pannumyssyn vuorin tein samasta villakankaasta.


Pannumyssyn alareunan tikkauksessa Designer Topaz 50 näytti kykynsä yläsyöttäjän kanssa ja paineli saumojenkin yli ihan moitteettomasti.


Ja niin valmistui pannymyssy siskon kahvi- tai teehetkiin. Äidillenikin tein pannumyssyn äitienpäivälahjaksi. Siitä postaus löytyy täältä.

Lämpöisiä päivä ja kukkaloistoa teille kaikille! Ja tervetuloa seuraamaan @Neulanhaltijaa myös instagramin puolelle, jonne päivitä touhujamme päivittäin.

6 kommenttia:

 1. Ihana pannumyssy, väri ja kuvio on just sopivia👌

  VastaaPoista
 2. Hieno pannumyssy ja kaunis villakangas. Kirjontakuvio on kyllä upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkureppu! Tuskin maltan odottaa kun saan käsiini kaikki Husqvarnan tikkausmallit.

   Poista
 3. Ihana on, Kiitos!!! T: Sisko:)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!