keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Kirjantyyny valokuvapainannalla


Ulkona sataa ropsuttelee, mutta meitä se ei haittaa. Puutarhan kevätkukat saavat vettä, lätäköissä on mahtavaa läiskytellä ja muovailla märästä hiekasta ja mullasta kurakakkuja. Sisälläkin voi puuhastella vaikka mitä sen ajan kun vaatteet ovat saunalla kuivumassa. Tänään me työstimme sisätyönä kirjaintyyny-projektimme loppuun.Jokunen aika sitten harjoittelimme kuvistyössä ohjeiden kuuntelua, erilaisten viivojen ja graafisten kuvioiden tekoa ja oman nimen kirjaimia. Kirjaimista tuli niin hienot, että päätimme työstää niistä tyynyt. (Hoitolasteni iät ovat 3-5 v)


Projektiamme varten ostin siirtopaperiarkkeja, joihin tulostamalla lapsen piirroksen voi siirtää vaivattomasti vaalean tekstiilin pintaan. Ohje käskee siirtää kuvan kuvatiedostoksi ja tulostaa sitten siirtopaperiarkille. Me kopioimme omat piirroksemme suoraan kopiokoneella siirtokuva-arkille, eli piirrettyä kuvaa ei tarvitse kierrättää tietokoneen kautta, jos ei halua.Siirtopaperipakkauksessa oli kymmenen A4 kopiopaperia ja hyvin selkeät ohjeet sekä kirjallisena, että kuvallisena.
Paperin silittämisen ja poistamisen jälkeen, lapset olivat ihan että WOW! Minä ompelin tyynyliinat taskutyynyliinoiksi itse ja lapset ompelivat sisustyynyt yhdessä kanssani.Sitten "sen sortin herrasväki" täytti sisustyynyt kierrätysvanulla. (Kiitos mitä kaunein Riikka J vanusta ja Tuija I puuvillakankaista!)


Ja niin mm. Spiderman ompeli oman tyynynsä kääntöaukon ihan itse. Kyllä Husqvarna Viking Topaz on ihana myös pienen lapsen ja supersankareiden ompelukoneeksi :).
Ihania tyynyjä jokainen! Ja niin super-onnellisia lapsia. Jokainen otti uuden tyynynsä mukaan päiväunillekin. Onni on kyllä tälläinen hoitoryhmä, jossa kaikki on aina niin innoissaan kaikista projekteistamme.


Tässä vielä hoito-ohjeet siirtopaperilla työstetyille tekstiileille.


Mukavaa toukokuuta teille kaikille! Minä yritän työstää kirjatilkkutäkin valmiiksi, jos vain suinkin muilta puuhiltani maltan. Onneksi minulla on hyvät kannustusjoukot. Tässäkin lapset ihmettelevät kun näytin heille kuinka Topaz osaa ommella ihan itsekseenkin. Ihme kone!

14 kommenttia:

 1. Ihania tyynyjä olette tehneet, kivaa puuhastelua lasten kanssa ja oppivat samalla kädentaitoja. Itsekseen ompeleva kone onkin varmasti ihmetyksen aihe:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuota itseompelevaa konetta on ihan pakko käyttää lastenkin kanssa viimeistään syksyllä. Ensin valmiskuvin (vaikka syksyn lehtiä tai tonttuja...) ja sitten kun opin itse kuvien ohjelmointia niin lasten omistakin piirroksistakin saa vaikka mitä kirjontatöitä. Tuskin maltan odottaa!!!!

   Poista
 2. Ihana idea lasten kanssa tehtäväksi! Hitsi, kun ei enää tämän vuoden eskareiden kanssa ehdi toteuttaa... Pitääkin miettiä, kuinka voisi jatkossa toteuttaa. Kiitos siis ideasta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyn vielä, että skannasitko kuvat siis ensin koneelle ja sitten tulostit vai piirsittekö suoraan siirtopaperille?

   Poista
  2. Voi ole hyvä, Hanna! Näitä kuviahan näkee usien juuri paidoissa ja kauppakasseissa ja mukeissa, mutta niitä voi tosiaan painaa vaikka mihin puuvillaiseen tekstiilimateriaaliin. Näitä siirtopapereita on myös puulevylle siirrettäväksi. Pinta jää vähän muoviseksi, lasten mielestä, ihan kuin kaupasta ostetun tuntuiseksi.

   Poista
  3. Ja hei, korjasin tekstiin tuosta toisesta kysymyksestäsi johtuen ohjeistustani. Eli me kopioimme kopiokoneella piirrokset suoraan siirtokuvapaperille, emme käyttäneet kuvia lainkaan tietokoneella tai kamerassa.

   Poista
 3. Ihastuttavia ja opettavaisia tyynyjä olette tehneet! Hoitolapsesi saavat kyllä luonasi upeita käsityöelämyksiä ja arjenhallintaa. Instagramissa julkaisemasi kuvat saavat aina aikuisenkin huokailemaan, että olisinpa sinun hoitolapsesi. Mukavaa kevättä ja paljon auringonpaistetta! Mirja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi, Mirja! Ja ihana kuulla että olet seurannut minun ja meidän touhuja myös instagramin puolellla. Päivitänkin sinne lähes päivittäin jotain päivästäni tai puuhistamme. Ja hoitolapsista sen verran vielä, että toivon, että he saavat elää luonani mukavaa varhaislapsuutta, aivan kuten itsekin toivoin kun omat lapseni olivat joskus hoidossa vieraalla.

   Poista
 4. Minäkin haluaisin olla hoitolapsesi, niin kivoja juttuja teette!
  Lapsille jää aivan ihastuttavia muistoja ja upeita kädentaitoja hoidossaoloajoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Sanasi ovat aina niin kannustavia ja kauniita. On upeaa saada kulkea polkua palan matkaa yhdessä neljän pienen ihmisentaimen kanssa.

   Poista
 5. Mieluisia tyynyjä lukuhetkiin, virikkeet tärkeitä pikkuväelle. Samalla tavalla voi piirtää nukenkin, tai jonkun maskotin, etu ja takakappaleet. Aikuinen sitten ompelee, meillä varsinkin pojat tykkäsivät, astronautteja ja sukeltajia. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmeli ideasta! Sinä olet kykllä ehtinyt monenmoista puuhailla lasten kanssa. Minä pistän ehdottomasti ideavakkaani tuon hahmontekemisen ideasi tällä tekniikalla. Lapset nimittäin piirtävät todella mielellään! Ja piirrokset ovat todella hurmaavia!!!!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!