sunnuntai 12. elokuuta 2018

Farkkupenaali koulutarvikkeille


(Postaus sisältää Husqvarna Viking tuotesijoittelua)

Eilen pakkasimme lastemme koulureppuja. Kynät, kumit, viivaimet, penaali, kuljetuskansio, todistus vanhemman allekirjoituksella....

"Äiti, mun vanha kynäpenaali on rikki. Voisinko tehdä itselleni uuden?" (Siis mitä?!!! Oliko tuo 8-luokkalaisen poikani ääni? IIKKKSSSS!!!! Kysymys oli kun musiikkia korvilleni.)

"Tottakai voit!" Ja pian jo juoksin pää kolmantena jalkana hakemaan ompelukoneen, kankaita ja vetoketjuja työhuoneeltani. Tätä päähänpistoa (kun lapsi haluaa työstää jotain kädentyötä) ei saa koskaan ohittaa "odota hetki" tokaisulla. Jos lapsi haluaa ommella, virkata, neuloa, punoa, askarrella tms. olen heti valmis, sillä päivän kuluttua (joskus jopa muutaman tunnin kuluttua) ainakin minun lasteni halu on usein jo jäänyt E-pelien ja Youtube-videoiden jalkoihin.


Niinpä tarjosin heti teini-ikäiselle lapselleni mahdollisuuden kokeilla ohjauksessani erilaisten penaalien valmistusta vanhoista farkuista. (Kiitos farkkulahjoituksesta Asta-serkulle!!!)


Lapseni halusi kokeilla penaaliin myös ompelukoneeni kirjontaominaisuuksia. Niinpä tuuletimme samalla myös konekirjontatarvikkeitamme.


Peruskirjontavalikon peruskuvia tutkiessaan, lapseni päätyi kirjoittamaan kirjontakoneella penaaleihin lempinimensä (päätimme siis työstää penaaleja kaksi eri mallia). Muut kuviot olivat tenin mielestä joko liian hienostuneita, naismaisia tai lapsellisia.

(Onneksi pääsen pian osallistumaan Husqvarna Viking Premier +2 Embroidery System -koulutukseen, jossa opin suunnittelemaan omia kirjontakuvioita ja hyödyntämään verkosta Husqvarna Vikingin laajaa kirjontakuvio-repertuaaria. Tuskin maltan odottaa!!!!)

Ohjelmoimme kirjontakoneelle tekstin kahdessa eri fontissa ja kahdessa eri koossa.Isoina kirjaimina ja pieninä kirjaimina.


Kirjontakehänä lapseni käytti suurinta kehäämme ja kirjonnan tukena ihan tavallista tulostuspaperia. Samalla lapsi sai harjoitusta kirjontakuvion ohjelmointiin ja kuvion ohjaamiseen haluttuun paikkaan kirjontakehän sisällä.

Molempiin penaaleihin lapsi ompeli 20 cm vetoketjut. Toiseen vetoketju ommeltiin päästä päähän leikattuun saumaan ja toiseen ehjään kankaaseen leikattuun aukkoon.

Hienosti onnistui. taitava poika, kertakaikkiaan!Penaalit suunniteltiin selkeästi erinäköiseksi sekä eri kokoisiksi. Toiseen lapsi ompeli sivukappaleet, jotka jatkuivat pohjalle asti. Toinen penaali työstettiin vain yhdestä kappaleesta. Äiti vain seisoi kameran takan ja huokaili onnesta.Ja näin hienoja penaaleja tuli. Aikaa kului vain yksi ilta. Lapsi: "Tästähän voisi tehdä vaikka bisneksen!" "Niinpä, lapseni, voi kuinka mielelläni kanssasi ompelisin vaikka jokapäivä."
 Voi että äiti on ylpeä esikoispojastaan!

Mukavaa kouluvuoden alkua kaikille lapsille ja heidän opettajilleen! Muistakaa, että teistä kaikista on ihmeisiin, kun vain uskallatte yrittää <3

10 kommenttia:

 1. Hieno projekti! Noita penaalejahan vois tosiaan tehdä vaikka luokkakavereillekin myytäväksi.
  - Anne T.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne! Joo näitä voisi helposti työstää sarjatuotantona. Saas nähdä jos vaikka kehuista innostuisi....

   Poista
 2. Hienoja penaaleja on lapsesi tehnyt. Silloin kun aihe lähtee lapsesta itsestään, on usein lopputuloskin mieleinen ja työmotivaatio hyvä. Ei muuta kuin kierrätysfarkkupenaalibisnes käytiin ja moporahoja tienaamaan. Ompeluniloa, Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula. Kyllä äitinsäkin olin ylpeä siististä työnjäljestä ja motivaatiosta tehdä katu-uskottava penaali kouluun. Jee!

   Poista
 3. No wau. Ihanaa, kun inspiraatio iskee ja innostus vie mennessään. Ja osaa ommella vetoketjutkin. Mahtava tuo kirjontaominaisuus. Ihan ei meidän perusrutkulla saa tuommoista. Siksakkikin on vähän niin ja näin. Kunhan bisnes on pystyssä, meille ainakin yksi penaali jo tilauksessa.

  _riggert

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos _riggert, meillä on kyllä käytössä hyvä ompelukone, itseasiassa 4 hyvää ompelukonetta, kiitos Husqvarna Vikingin, että pieni tehdas saataisiin helpostikin aikaiseksi.

   Poista
 4. Wautsi, kun hienot penaalit! Taitavaa työtä ja taitava poika sinulla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tilkkureppu! Välitän terveiset pojalle :).

   Poista
 5. Upeita ompelutuloksia, viisaasti otit heti tilaisuudesta kiinni ja töihin. Ompelukonehan on kuin tietokone, jonka tulos on paljon näkyvämpi kuin niiden 'tavallisten'. Meidänkin nuorimmainen, poika, oli kovin innostunut pienempänä.
  Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kommentistasi Irmeli! Joo, näiden teinien kanssa, ja lasten kanssa ylipäätään, kannattaa olla heti hereillä, kun haluavat tehdä jotain muuta kuin tuijottaa kännykkää tai pelata Playstationinia. Onneksi meillä lapset aika usein innostuvat muistakin puuhista, mutta ihan liikaa vie kyllä aikaa omalta luovuudesta tuo pelimaailma. Ja totta, ompelukoneeni on upea!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!