lauantai 25. elokuuta 2018

Nopeasti, ilman ompelukonetta valmistuva Frozen Elsa viitta


(Postaus sisältää Hot Fix- blogiyhteistyötä A.Wennström Oy:n Vesiväritehtaan kanssa)

Kummitytölläni on vahva Disney Frozen -prinsessavaihe. Leikit koostuvat Frozen tarinoiden ympärille ja "Leditkou" -laulu raikaa päivittäin. Tänään neiti täytti 4-vuotta ja toivoi minulta lahjaksi Frozen Elsan talviviittaa. Ja senhän minä tietysti tein.


Kuin taivaanlahjana sain testattavakseni A.Wennström Oy:ltä kimaltavia Hot Fix silitystarra-arkkeja. Näitä hän Frozen viitta juuri tarvitsikin.


En ollut koskaan aijemmin käyttänyt silitysarkkeja, joten mielenkiinnolla tartuin toimeen. Ohjeet vaikuttivat selkeitä, vaikka suomen sanaa ei pakkauksessa ollutkaan. Kuvat kertoivat työvaiheet hyvin työvaihe vaiheelta.


Itse viitan työstin Frozen -sinisestä paksusta rispaantumattomasta verkkahousutrikoosta, jonka toinen puoli on sellaista nukallista pehmeää valkoista materiaalia. Viittakangasta minulle oli jäänyt oli joskus asiakkaalle Neulanhaltijan työhuoneella järjestämistäni Frozen synttäreistä, joista kuvia löydät täältä ja täältä.

Tämän hupullisen viitan valmistuksessa ei tälläkertaa tarvittu lainkaan ompelukonetta tai neuloja.
Leikkasin Hot Fix kalvosta tähtiä sekä lumihiutaleita ja säästin myös jokaisen pienenpienen Hot Fix murusenkin, jotka nuukana ihmisenä leikkasin ympyröiksi tai vinoneliöksi.


Aluksi tuntui ihan kamalalta silittää kuviot kiinni viittaan, sillä silitysraudan laittaminen muovisuojapäällysteisen Hot Fix -kalvon päälle tuntui niin hurjalta.


Mutta epäilykseni kalvon sulamisesta kiinni silitysraudan pohjaan olivat aivan vääriä. Silitysrauta oli silityksen jälkeen (20 s /kuvio) aivan puhdas ja klitteriarkkia suojaava muovikalvo irtosi klitterikuvion päältä pois lähes itsestään. Ihan todella kätevää!!!!!
Tällä lailla hyvin pienilläkin yksityiskohdilla kuvioitu kuvio on todella helppoa kiinnittää pintaan kuin pintaan. Ja voi mikä välke klitterikuvioista lähti. Tälläisen viitan teko onnistuisi keneltä vain.


Hot Fix materiaalin kiinnittäminen onnistui aivan yhtä helposti Frozen -viitan molemmille puolille, tasaisemmalle ja karvaisemmalle. Näppärää!
Tänään lahjan saadessaan sankarin hymy oli yhtä herkässä kuin tämän PikkuHukan tässä henkarissa.

Taianomaista viikonloppua teille kaikille! Ja vielä kerran onnea suloiselle sankarille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!