sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Knights KingdomMeidän pojat leikkivät mielellään ritareilla ja muilla historiallisilla hahmoilla. Sotastrategiat ja hyvän voittaminen ovat leikkien keskeisiä teemoja.


Löysimme muutama päivä sitten kirppiskierroksella tämän kulahtaneen Legon Knights Kingdom, The Final Battle -paidan 20 centillä. Isoveljen Frontside Ollie -paidan innoittamina tuunasimme eilen illalla tästä paidasta entistä ehomman pikkuveljelle.


Tällä kertaa käytin ihan tutustumismielessä tukikankaana Tilkkutexin Steam-A-Steam 2 -kalvoa, joka on liimaliinaa (Frontside Olliessa käytetty) vahvempaa kaksipuoleista liimakalvoa. Kalvon molemmilla puolilla on suojapaperi ja kalvon karheuden ja tukevuuden ansiosta se  tarttuu kankaaseen väliaikaisesti jo ennen silitystäkin.

Tätä kalvoa voi käyttää paljon muuhunkin, mutta muista ideoista lisää tuonnemmissa postauksissa.


Kalvo kiinnitetään ilman silitysrautaa applikoitavan kuvan nurjalle puolelle.


Ja applikoitavan kuvan reunoilta ylimenevät kalvon osan leikataan pois.


Kalvo silitetään applikoitavaan kankaaseen. Minulla oli tuunauksessa jälleen Kärkkäiseltä ostettu euron T-paita.


Kuva pysyy hyvin kiinni jo pelkällä silitykselläkin, mutta suosittelen kuitenkin kiinnittämään sen reunoiltaan vielä suoralla- tai siksakompeleella, jotta tuote kestää vielä useita pesuvuosia.  Minun silityskuvassani liimakalvoa tursui  kuvan reunoilta rumasti, joten käytin tälläkertaa kuvion reunojen kiinnittämiseen siksak-ommelta, jotta tursut saatiin peitettyä. Paininjalkana käytin suosikkipaininjalkaani eli yläsyöttäjää. Tavallinen peruspaininjalka käy kuitenkin ihan yhtä hyvin.Valmis applikaatio nurjalta puolelta.


Ja hieno tuli, ainakin paidan kantajan ja ompelijan mielestä.


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille lukijoille toivottaa Lego Knights Kingdom ritariseurue!

Ensi viikolla ohjelmassa on tyttöjen tuunattujen kesämekkojen valmistusta, pihapuuhia ja kukka-amppeleitakin on työn alla... Katsotaan mitä ehdin. Ihana kevät houkuttaa niin vahvasti pihalle. On niin palkitsevaa löytää joka päivä uusia vihreitä versoja talon viereltä ja lähimetsästä, kevät on tulossa!!! Ja pyöräilemäänkin pääsee jo, jipii!!!!

4 kommenttia:

 1. Ihana poika ja kiva paita! Hieno tuli, kun "kulahtanut" kuva pääsi uudelle paidalle. T: "Nooan" äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, poika on kyllä ihana ja niin on muutkin pikkuihmiset joiden kansa elämääni jaan!

   Poista
 2. Minäkin kannatan tuunaushommia! Nopeaa, edullista ja lapsetkin voivat siihen osallistua. T. Katri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja etenkin meidän pojat on jo kovasti tietoisia vaatemuodista, eikä heille voi enää alusta alkaen työstää käyttövaatetta itse ommellen. roolivaatteet vielä menee, mutta eipä paljon muut. Pitää olla uniikkia, mutta teollisesti valmistetun oloista. Kuvatuunaus on hyvä idea!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!