perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kakkutikkarit




Kakkutikkarit Neulanhaltijan tapaan:

2 kananmunaa
3 dl sokeria
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/3 tl suolaa
100 leivontamargariinia
2dl vehnäjauhoja

Leivo näistä aineksista käsin sekoittaen voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan kakkupohja. 20 min 200 C. Kakku saa olla paistamisen jälkeen sisältä vielä tahmainen.

Murra hieman jäähtynyt kakkupohja muruiksi kulhoon ja lisää joukkoon vielä

1 dl kaurakeksimuruja
1/2 dl raastettua taloussuklaata
4 rkl mansikkahilloa

Muotoile massasta pieniä  (max. 2 cm halkaisja) palloja. Laita pallot kovettumaan vähintään tunniksi jääkaappiin.




Kun pallot ovat kovettuneet, sulata 350 g valkoista suklaata vesihauteessa. Huom: vesi ei saa koskettaa suklaakulhon pohjaa, muutoin suklaa kokkaroituu!!!!

Pyöritä pallerot suklaassa ja heti suklaakäsittelyn jälkeen nomparelliseoksessa.


Laita pallot kovettumaan ainakin tunniksi jääkaappiin. Kun tuot tikkarit tarjolle, iske niihin jonkinlainen muovitikku.


Ja eikun syömään!!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!