lauantai 30. kesäkuuta 2012

KirppislöytöjäNäin kesällä kiertelemme perheen kanssa pitkin poikin ympäri ihanaa Suomea. Silloin tällöin tienvierillä on kylttejä kirppiksistä ja jos kaasujalkaa uuvuttaa, on kirppareilla hyvä syy poiketa. Aika usein sieltä löytyy jotain pientä ja edullista mukaan tarttuvaa. Parhaat uudenveroiset lastenvaatteet löytyvät isojen kaupunkien kirppareilta. Ihastuttavaa pikkusälää puoli-ilmaiseksi esimerkiksi nukkeleikkeihin löytyy sen sijaan parhaiten maaseudun kirppareilta. Huonekalulöytöjä voi tehdä ihan mistä vain, jos nimittäin pitää puisista puuseppien taidonnäytteistä. Tässä muutamia tämän kesän kädentaitajien kirppislöytöjämme akselilla Lahti-Kihniö-Oulu. Lasten vaatteita tai Lego-/Playmobil-löytöjämme en ole tähän liittänyt, sillä niitä löytyy aina niin paljon, että niistä täytyisi vaikka ihan oma bloginsa.


Nämä suloiset Astrid Lingrenin Saariston lapset tarinassakin esiintyneen vaunumallin mukaiset puiset nukenvaunut Marimekon peittoineen ja tyynyineen 15 €. Vaunujen pohjassa luki tekijänsä signeeraus: Tmi: Kaija Sefes / Utö tai jotain sen tapaista. Käsinvirkattu sini-turkoosi tilkkutäkki 1 €.

Matto vaunujen alla on mummoni kutoma.


Käsin veistetty puutarhapöytä. Uskon tämän olleen aikoinaan kansakoulun pöytä, sillä siinä on täsmälleen sama muotokieli kuin lastemme huoneessa olevassa paripulpetissa, jonka mummoni osti minulle aikoinaan äitini kansakoulun tyhjennysmyynistä 5 mk:lla. Tästä vihreästä opettajan pöydästä (?) sain pulittaa 30 €. Siitä tuli sisäpihallemme oiva puutarhan apupöytä.

Matto  pöydän alla on mummoni kutoma.


Eilinen kirppislöytöni ovat nämä ihastuttavat tuohivirsut, jotka sopivat Mailegin M-koon pupulle täydellisesti. Tuohivirsut maksoivat peräti 10 centtiä. Puinen käsin työstetty barbien puupöytä, neljä puutuolia ja pikkukangaspuilla kudottu matto löytyivät viikko sitten kirpparilta yhteensä 3,5 €:lla. Ne ovat prikulleen sopivat S-koon pupuille.


Ja jotta Maileg -pupuillamme ja Maileg -hiirulaisillamme olisi leppoisa kesäloma, lähti mukaamme myös riippukeinu (myytiin hedelmäkorina) hintaan 3 € ja pitsipeitto (myytiin liinana) hintaan 50 centtiä.Ja kyllä leikit taas lapsille maistuvat...etenkin kun olimme juuri useamman päivän reissussa ja omat kotona odottaneet lelut tuntuivat ikävässä taas entistäkin rakkaammilta.


Ihanaa kesää kaikille!

4 kommenttia:

 1. No nuo vaunut vasta mahtavat on!!!! Ja eipä ollut kallit ja se peittokin vaan euron. Tuo riippukeinukin on huippulöytö! Ja tuo pöytäkin kyllä hertättää ihastusta! Se vaaleanpunainen sänky maksoi 13e Fidalla, on jotain metallia, mutta ei kovin vahvaa, ettei kestä kyyllä yhtään kyytiin menoa, mutta sänky on ollut superahkerassa käytössä, kun siinä on pyörät alla. Sain ihania vanhoja ämpäreitä Jounin mummin mökiltä, käy kurkkaa mun twitteristä sivujen kautta. Harmittavan vähän ehtii kirpparille, mieli tekis enemmänkin :) Olitko muuten tehnyt joskus räsymatoista jonkinlaisen lattiatyynyn vai patjako se oli? Sain nimittäin samassa kuormassa pari pientä räsymattoa ja mietin et saisko niistä jonkinlaisen lattiatyynyn? Ideaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Minä rakastan räsymattoja - nimenomaan räsymattoja eli mattoja, jotka on käsin kutoen tehty vaatteiden ja kankaisen räsyistä ja hyvällä värisilmällä. Niissä on elämä mukanaan ja ne on niin helppoja huoltaa!!! Meilä lattialla on tätä nykyä pelkkiä räsymattoja ja lisääkin laittaisin jos jostain saisin. Kangaspuilla kudotuista trikookudematoista ja valmiskudematoista puuttuu mielestäni sielu.

   Olen tehnyt mummoni kutomista matoista patjanpäälliset 1800-luvun sivustalevitettävään sänkyymme. Ne on tosi makeet! Ja lattiatyynyinä sekä riippukenuinakin olen räsymattoja nähnyt. Sellaiset haluaisin meillekin. Joten jatkokäyttöön vaan vanhanajan aarteet!!!

   Poista
 2. Oletpa aarteita löytänyt. Meillä päin kirppisten anti on aika vaatimatonta (hinta-laatusuhde vähän niin ja näin), ja pihakirppiksiä pitäisi ehtiä kiertämään enemmän jotta saalista saisi. Mutta toisaalta täällä on semmoinen hurmahenkinen kulutusjuhla käynnissä, että monet nakkaavat kadulle roskienhakupäivänä kunnollisia huonekaluja, kirjoja, astioita yms. joita toiset ihmiset sitten vievät kotiinsa kierrättäen näin orgaanisesti. Usein olen napannut mukaan leluja, jotka kunnon puhdistuksen jälkeen ovat pitkään käyttökelpoisia.

  Kade muuten olen, kun lapsesi loihtivat noin ihku herkut teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Lahdessa ja muuallakin ympäri Suomen on ihan hirmuhyviä kirppareita, joista mä roudaan tarpeen mukaan kotiin kaikkea tarpeellista. Mulla on tosi kovat kriteerit tavaroille ja vaatteille joita ostan. Huonoa tai kulunutta ja nuhjuisia retaleita en edes vilkaise. Tavaroisen tulee olla puuta tai muuten klasikkojuttuja ja ehdottomasti kulutusta kestävää!!! Itsekin laitan aina kiertoon kaiken mitä emme enää tarvitse. Vain rakkaimmat esineet säilyvät vuodeta toiseen. Vaatteita en juurimaan säästele, kiertoon vaan! Mutta kuvaan kyllä kaikki ihanimmat vaatteet, jotta voin sitten kuvina ihastella vuosien saatossa ; ).

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!