tiistai 26. kesäkuuta 2012

Aitatalkoita, hiirulaisia ja intiaanileikkejä


Kesällä on aikaa puuhastella ulkona kaikenlaista. Omakotitalossamme projekteja riittää siellä sun täällä. Stressiä niistä ei oteta, tehdään silloin kun keritään ja jaksetaan. Periaatteemme on , että koska lapset ovat vain kerran pieniä, heidän kanssa puuhailu vie aina voiton muilta touhuilta. Ehtii sitä taloa tuunailla ja kunnostella myöhemminkin ; )


Kompostiaitamme oli kuitenkin asetettu tämän kesän projektiksi, koska se oli tosi ruma. Runsasluminen talvi oli tehnyt tuhojaan punomaani pajuaitaan ja nyt päätimme haastaa lumikuormat tekemällä kompostiaitaus kunnon puusta. Järjestimme talkoot ja uusi aita syntyi käden käänteessä.Näytin muutama päivä sitten netistä www.maileg.dk -sivulta lapsille Mailegin kevät-kesä 2012 katalogia. Lapset innostuivat suunnattomattomasti intiaanihiirulaisista ja eipä sitten kulunut kuin pieni hetki, niin meilläkin oli intiaanileikit täydessä vauhdissa aikuisten touhutessa kompostiaitatalkoissa.

Pojat etsivät käsiinsä Playmobil intiaaneillemme työstämäni tiipiin ja kaivoivat tarvikekaapistani muuta intiaanileikkimateriaalia. Tiipiin työstin piirrustuslehtiöiden taustapahveista ja tekonahasta liimaamalla kolme kolmion muotoista pahvipalaa tekonahan kanssa tiipiin muotoon.

Nyt tiipiiseen leikattiin vielä oikestasta nahasta vuota lattialle ja intiaanihiirulaisille työstettiin keltaisesta pellavakangassukaleesta hapsuhelmapuvut. Lisäksi intiaanit saivat nahkasulat korviinsa ja kasviskeittoa ruoaksi.


Mutta mitä nyt?... Maantierosvo on hyökkäämässä intiaanikylään. Apua!!! 
Onneksi intiaanimme ovat kuitenkin olleet niin näppäriä, että ovat piilottaneet kaikki timanttinsa nuotion alle piiloon. Ähäkutti, rosvo-ilkimys jäi nyt nuolemaan näppejään!  ...... Mutta hui, ei jäänytkään nuolemaan näppejään, vaan ryösti läheisen kotkanpesän. Hyi häpeä, rosvo!
Ja pikkuhiljaa lasten leikin tuoksinassa talkooväki oli saanut aidankin pystyyn. Vielä maalaus ja homma on purkissa ; ).


On se nyt ainakin vähän fiksumman näköinen kuin se entinen lumen kaatama rähjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!