sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Pitsiliinasta päivänvarjoksi


Ihana rentouttava pidennetty viikonloppu takana. Olimme perheen kanssa Turun Caribian kylpylässä ja Naantalin Muumimaassa.  Totaalinen poistuminen kodin töistä ja puuhista oli tarpeen itsekullekin.

Tässä postauksessa esitän terveiseni Muumimaailman Niiskuneidille, tuolle pyylevälle hempukalle, josta meidän pikkuneiti niin kovast tykkää.


Niiskuneidin päivänvarjo Neulanhaltijan tapaan:Ostetaan kirpparilta edullisesti ehjä, puhdas, pyöreä pitsiliina ja kaunis toimiva sateenvarjo. Ratkotaan sateenvarjon kangas pois ja leikataan pieni reikä pitsiliinan keskelle, jos sitä ei liinassa itsessään ole. Ommellaan käsin liina kiinni varjon sakaroihin. Tärkätään varjo sumutepullolla, jossa itsevalmistettua sokerivettä. (1dl sokeria, 1 Dl kiehuvaa vettä).


Ja pyörähdellään kauniissa puutarhassa tai puistossa haaveillen suuresta rakkaudesta, kuten Muumilaakson Niiskuneiti.
Seuraava postauskin tuo teille muistoja Muumien Maailmasta isoäidinrusutarha -tilkkutyön kera.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Toivottavasti kesä hellii meitä lämpöisillä ilmoilla!6 kommenttia:

 1. Nätti tollainen, totesi Kiia 2v. 6kk. Tosi kaunis varjo tuli, hieno idea!

  VastaaPoista
 2. Siis ihan mahtava päivänvarjo!!!!! Tuleeko pian postaus siitä mitä keksit ratkomastasi vanhasta varjosta vai oliko se jo roskiksen täytettä? Se sinun aijemmin tekemä sateenvarjohame oli nimittäin melkoisen loistava oivallus!

  Mimmu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivänvarjosta tuli omasta mielestänikin aivan ihastuttava. Se on todella kaunis esine myös eteisen ja ruokailuhuoneemme rajaavan kaapiston kulmalla tilataideteoksena ; ). Kirppikseltä löytämäni kaunissankaisen sateenvarjon varjokangas oli lähes uudenveroinen, jollei sitten ihan uusikin, joten ratkoin sen yhtenäisenä pintana talteen. Sitä työstyy varmasti joskus jotakin täälläkin esiteltävää.

   Tälle varjolle tuli muuten hintaa 11,5 €. Pitsiliina maksoi 8 € ja varjo 3,5 €.

   Poista
 3. Kelpaisi tällekin sateenvarjofriikille :)

  VastaaPoista
 4. Voi, taittamarallaa kuinka kaunis varjo! Toimisikohan terassivarjonakin sen iänikuisen tummansinisen asemesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ettei toimisi... Kiva idea! Sateella tosin pitäsi muistaa aina ottaa varjo sisätiloihin tai katoksen alle, koska sokeritärkkäys ei ole pidemmän päälle kovin säänkestävä.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!