maanantai 19. maaliskuuta 2018

Ilmanhaltijanukke


Muistatteko vielä nukkeprojektini, jossa tuunailen vanhoista "hienohelma-posliininukeista" teatterinukkeja tulevaan nukketeatteriini. 

(Postaus sisältää blogiyhteityötä)


Yksi nukke on taas valmistunut. Saanen esitellä, ilmanhaltijan eli Ilmattaren.

Edellisessä elämässään Ilmatar (keskellä) oli pieni olkihattuinen tytöntyllerö. Minä poimin tyllerön ystävineen kirpputorilta 4€/kpl.


Minä näin hänessä potentiaalia johonkin suurempaan... ja ajatuksia herättävämpään. Niinpä riisuin hänet röyhelöistä ja kutreistaan ja annoin mielikuvituksen lentää pilvien päälle....

Työstin nukelle pellava-asun ja laitoin nukkejen vanhat vaatteet pesuun ja odottamaan hoitolapsilleni niin mieluisia nukkejen pukemis- ja riisumisleikkejä.

Tämän nuken tuunaus ja ompelu olikin erityisen mahtavaa, sillä työstin sitä yhdessä ystäväni Katrin kanssa. Katri tuli meille ompelemaan ja tuunailemaan koko sunnuntaiksi. Nuken vaatteiden ompelun, tuunauksen ja höpötyksen ohella, Katri työsti loppuun myös hänen upeat Downtown Abbey -tilkkutyynyliinansa. Kyllä sai taas Husqvarna Topaz laulaa :).
Ilmattarella on tässä tarinassa hennot pellavaiset siivet ja hahtuvaisia pilvenpalasia puvussaan. 

Siivet kovetimme reunoiltaan Katrin varastoista löytyneellä rautalangalla.Paininjalkana käätin päärmejalkaa J, jossa oli hyvä kohta rautalangalle. Rautalangan kiinnitin kahden askeleen siksakompeleella.Pilvenhattaroita kiinnitin Ilmattaren mekkoon silkki-villalumppulevystä, jota olin saanut näytteeksi vuosia sitten Felt Factionilta. Paininjalkana toimi jousellinen vapaakirjontapaininjalka.
Jalkineiksi Ilmatar sai pienet tuohivirsut, jotka olin ostanut kirpputorilta vuosia sitten tyttäreni Maileg-pupuille.

Ilmattaren mekon pellavaharso on saatu lahjoituksena Mari Mustonen designilta. Tarkkasilmäisimmät voivat nähdä Marin sivuilla tutut kasvot ;).
Kevättä ja pääsiäistä odotellen, mukavaa lopputalvea teille kaikille! Ja kiitos Katrille kaikesta avusta ja erityisesti upeasta ompeluseurasta!!!


2 kommenttia:

  1. Tuhkimosta haltijattareksi, muutos kuin taikasauvalla. Sinulla taitaa olla ehtymätön materiaalivarasto. Kirpputorilla mielikuvitus laukkaa, olisi ihanaa toteuttaa ainakin osa niistä ideoista joita tulee mieleen. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Materiaalivarastoni ei itseasiassa ole mitenkään suuri, muttae sisältää hyvää perusmareiaslia kuten villahuopaa, pellavaharsoja, tilkkutyöpuuvilloja, vanua ja monenlaisia helmiä ja nappeja. Niillä pääsee jo pitkälle. Mukavaa pääsiäistä sinulle!

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!