tiistai 6. maaliskuuta 2018

Merenväenpyrstöjä ja pärskähdys


Roolivaatteiden ompelu on nyt vähän jäänyt päälle. Olen työstänyt jos jonkinmoista huivia ja viittaa viimepäivinä. Ja kaksi merenväen pyrstöäkin.


Olen testaillut erilaisia, blogiyhteistyönä saamani Husqvarna Viking Topaz- ompelukoneeni ompeleita ja tuhonnut viimepäivinä lahjoituskankaiden myötä kasvanutta kangasvarastoani.Koska jotkut ompeleet näyttivät ommeltuina suomuilta, oli ihan pakko työstää joku suomullinen juttu.


Olette varmaan internetin ihmeellisessä maailmassa törmänneet niihin upeisiin neulottuihin mereneidonpyrstön mallisiin torkkupusseihin. Niin minäkin. Siitä se ajatus sitten lähti lentämään... tai sukeltamaan....


Kankaina pyrstöissä oli ensimmäisen kotimme olohuoneen mattasatiinipintaiset verhot. Olivat muka niin kalliit silloin  90-luvulla hankkia, että olen säästellyt niitä. Tähän kotiimme ne eivät kuitenkaan sovi minnekkään, joten nyt sakset saksivat muistot pyrstöihin.Ja jotta projekti saisi vielä lisäulottuvuutta, ajattelin kuvata hoitolapseni sukeltavina merenneitoina valmistamani huopataustan päällä. Taustan valmistin viime vuonna tyttäreni Aloha-synttäreille, jonne linkki täällä.

Silitysrautani on nyt rikki, joten sori vaan ryppyinen tausta. Kenties ehdin silitysrautaostoksille tulevana viikonloppuna. Onko teillä suosituksia mikä rauta olisi hyvä? Minä silitän todella paljon, joten kovaan käyttöön sitä tarvitsen.


Merenneidonpyrstö ulottuu pienillä hoitolapsosillani ihan kainaloiden alle asti. He mahtuvat siis huopaalustalle hienosti pulikoimaan.

Että tälläistä tälläerää. Kuvailen lapsia sitten ilmojen lämmittyä, sillä nyt tuonne pakkaseen ei kyllä kukaan mene sukeltelemaan :). Kesties kuvista saadaan kivat äitienpäiväkortit.
10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän ekaluokkalainen lukutoukka otti pyrstöt heti omikseen. Toinen on sohvalla lukemista varten ja toinen sängyllä. Kyllä nyt pienet varpaat pysyvät lämpiminä.

   Poista
 2. Olet sukeltanut satumaisiin maisemiin, merenneito on saanut ihan veden värisen pyrstön. Tikkaus sopii tyyliin. Kierrätys on kivaa, ehkä juuri pitkän ajan jälkeen olet raastinut käyttää nätit verhot. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli kyllä kiva tehdä. Nauroin lapsille että enpä vielä hetki sitten tiennyt että meillä on kohta merenväen pyrstöjä siellä ja täällä. Joskus kun innostuu, idea pitää tehdä heti pois, tai sitten se jää roikkumaan ja lopulta muiden ideoiden alle. Hyvä että ryhdyin toteuttamaan tätä(kin) ideaa.

   Poista
 3. Oi, miten upeasti tuo tikkaus kuvastaakaan merenneidon pyrstön kuvioita!
  Lapsilla syntyy tuosta pyrstöstä varmasti tosi kivat leikit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuli kyllä kivat pyrstöt. Olen joskus ihastellut niitä neulottua versioita, mutta todennut että neulominen on lennokkaalle mielelleni liian hidas toteutustapa. Näin ommellen pyrstö valmistui suhteellisen nopsaan.

   Poista
 4. Onpa hieno pyrstö! Ja mahtavat kuvaussuunnitelmat! Me kävimme tänään lähikoululla kuuntelemassa Sipriinan vesiaiheista konserttia, joten täällä ollaan ihan vedenalaisissa tunnelmissa ja pyrstökateuden vallassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hei, sä voit lainata näitä jos haluat kuvata lapsesi pärskimässä! Mutta Mä yritän ensin kuvata noi omat pirpanat. Pitää vaan hankkia se silitysrauta ensin...

   Poista
 5. Aivan ihana pyrstö ja varmasti mieluinen niin omalle tytölle kuin hoitolapsillekin :)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!