lauantai 3. maaliskuuta 2018

Metsänhaltian rooliasuMinulla on ollut mukava ja rentouttava talviloma perheeni kanssa. Olemme ulkoilleet, kylpeneet, syöneet hyvin ja levänneet. Vietimme viikon Ikaalisten kylpylässä täyshoidossa. Ah!

Käsitöihin en ole koskenut koko viikkona, mutta tässä postauksessa jotain jonka valmistin jo ennen talvilomaamme: tilaustyö ystäväni tekemää Youtube -elokuvaa varten, Metsänhaltian asu. (Laitan tähän linkin elokuvasta kun se valmistuu.)

Pitkästä aikaa sain siis kaivaa esiin sovitusnukkeni, jonka päälle asun muotoilin. Materiaaleina käytin Mari Mustonen Designilta saamiani lahjoituspellavia.


Lisäksi hyödynsin asuun minulle pieneksi jääneen ChillNorway neulemekon ja ompelemani pellavaisen viitan, jonka olin koristellut silkkihahtuvaruusuin vapaalla konekirjonnalla.

Video kuvataan talvella havumetsässä, joten suunnittelin metsänhaltian asun havunvihreä-valkoiseksi.


Lisäksi tarvitsin luonnollisesti hieman turkista, luonnon väristä villalankaa, vaahteran siemeniä ja tammenterhoja.

Lumena sai toimia valkoinen pellavakuitu ja lumihiutaleina kirjontanäytekansiostani poimimani, aikoinaan ompelemani pitsihiutaleet.


Asun muotoilussa noudatin Ziro Waste - menetelmiä eli pyrin minimoimaan kaiken materiaalin ylijäämän. Tässä kuvassa kaikki, joka 4 m pellavakankaasta jäi mekon valmistuksessa yli. Aika hyvin, siis.... pääosin vain hulpioreunoja.Ja niin mekko hupullisine viittoineen valmistui.... Voi olla, että elokuvassa mekkoon sujautetaan vielä vähän havunoksia tai muita risuja luomaan kolmiulotteisuutta ja huomaamattomuutta.


Metsänhaltia voi piiloutua halutessaan suuren hupun alle.
Jännityksellä nyt odotan, että paukkupakkaset hieman poistuvat ja video saadaan kuvattua ja puku käyttöön.

Mukavaa maaliskuuta teille kaikille!

4 kommenttia:

 1. Satumetsän asukki on saanut upean asun, mielikuvitus on yhdistänyt sopivasti monenlaista materiaalia. Uudet ompelukoneet saavat tehdä työtä. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä, ompelukoneet ovat laulaneet meillä paljon :).

   Poista
 2. Upea metsänhaltian asu :) Kivaa uutta viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!