sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Essuja pöytäliinasta

Kävimme perheeni kanssa ensimmäistä kertaa (hyi, häpeä!) Lahden Patinassa eli kierrätyskeskuksessa. Sen sijainti on ollut muka meille aina niin epäedullinen, että emme ole sinne visiitille päätyneet. No, nyt on Patinakin katsastettu ja se tulee liittymään varmaankin suosikki kirppisteni listalle. Siellähän oli vaikka mitä ja hinnat todella huokeat! Mukaame tarttui mm Harry Potter -legoja (niin kuin niitä ei olisi jo tarpeeksi!), jättipuola käyttämätöntä kuminauhaa, Tamara Aladinin maljakko (värilliset vanhat maljakot ovat yksi heikkouksistani) ja muutama käsinkirjottu tekstiili. Käsinkirjotuttuja tekstiilejä minulla on jo vino pino piirongin laatikoissa, mutta jotenkin en voi vastustaa niitä kun ajattelen sitä työmäärää mitä ahkerat sormet ovat niihin käyttäneet ja toisaalta hintalappuja, jotka pyörivät 0,20 € - 6 € välillä.

Nyt ostin kuitenkin tekstiilit ihan uusiokäyttöä varten. Minulla on ollut jo pitkään haave pilkkoa kirjottuja liinoja essuiksi, mutta jotenkin niihin omiin ei vain raaski saksia työntää. Nyt euron vanhasta kunnon paksusta puuvillakankaasta valmistettu kaitaliina ja 1,30 €:n tyynyliina saivat maistaa saksia heti kotiin päästyämme, etten vain ennättäsi kiintyä niihin liikaa. Tässä postauksessa esittelen teille kaitaliinan muodonmuutoksen. Seuraavassa on sitten tyynyliinan vuoro.


Meidän perheen omasta kotikirjastostamee löytyy tälläinen herkullinen Nathalie Mornun essukirja "Ihanat essut", josta ajatus essun teosta lähti.

Pilkoin liinan kahteen osaan ja leikkasin varastosta löytyneestä puuvillakankaasta niihin vuoritetut taskut ja vyötärökaitalenauhat.


Nyt on äidillä ja tyttärellä kesäkekkereitä varten herkulliset essut. Tulipas taas hyvä mieli, kun sai pikavauhdilla jotain kaunista aikaiseksi.

Mukavaa talvilomaa kaikille lomalaisille!

9 kommenttia:

 1. Satumaisen kauniit!!!

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita ovat:) Kiva idea ja nopeatekoinen.
  Yhden tuon tyyppisen essun olen myös tehnyt, käytin siihen kirjottua liinaa ja vanhaa pöytäliinaa:)

  VastaaPoista
 3. Johan on kauniit ja nostalgisen näköiset essut! Hyvä kierrätysidea!

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon Patinan löytämisestä! Se on yksin niistä paikoista, joidenka avulla minä olen kiinnittynyt kotikaupunkiimme... Patinan ilmoittelua kannattaa seurailla tarkkaan. Pussipäivillä sieltä saa löytöjä melkein ilmaiseksi!

  VastaaPoista
 5. Ihanan raikkaita! Kiva vinkki. Pitääpä itsekin käydä piirongin laatikot läpi. Mukavaa hiihtolomaa Lahteenkin päin!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommentoijille. Näistä tuli kivat meidänkin sakin mielestä. Tuosta toisesta essusta tulikin sitten sutta ja sekundaa ; ).

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!