torstai 21. helmikuuta 2013

Poliisi-synttärit


Tänään meillä juhlittiin hoitolapsen synttäreitä. Teemaksi valikoitui poliisi. Minulla oli hyvä tarkoitus työstää ylläriksi olohuoneeseen jättikokoisesta pahvilaatikosta pieni poliisiasema, mutta ajatukseksi jäi syystä ja toisesta. Tehtiin sitten poliisiasema lasten kanssa tilkkutäkeistä ja tuoleista. Kävihän se niinkin, ehkä jopa paremmin kun sinne mahtui koko kööri.
Minulla oli myös idea uudesta kaupunkiaiheisesta tie-pöytäliinasta, mutta jotenkin sekin nyt jäi. Kävihän tämä viimevuotinenkin liina ihan hyvin. Panostettiin nyt sitten enemmän tarjoamisiin ; ).

Tuossa liinan päässä on päiväkirja. Se on hyvin oleellinen osa hoitopäiväämme. Minä nimittäin kirjoitan sinne pitkin päivää lasten touhuja ja juttuja. Kirjoitan vanhemmille tiedotteita, erittelen kaikki syömisemme ja touhumme. Päiväkirja on toiminut todella hyvin. Minä nautin kirjoittamisesta sekä lasten toimien seuraamisesta ja toivon, että lasten perhe nauttii vastaavasti juttujen lukemisesta ja selkeästä tiedosta mitä omat kullannuput ovat päivän aikana touhunneet. Tämä päiväkirja touhu ei onnistuisi, jos minulla olisi lapsia useista eri kodeista, mutta nyt kun hoitolapset ovat samasta kodista, selviän yhdellä kirjoittamisella.

Omille lapsille kokoan lapsuusmuistoja-kirjoja, joita on meillä useampaa eri mallia. Tuttavat aina naureskelevat niiden ykstyiskohtaisille jutuille, mutta minkäs kukaan luonnolleen mahtaa. Minulle kirjojen ja valokuva-albumien päiväkirjamainen täyttäminen on aina ollut suuri ilo. Ja onneksi niiden katseleminen ja lukeminen on lastemme mielestä ihanaa puuhaa.

Pojat rakensivat juhlapöytäkoristelun Playmobileistaan. Lisäkuvia setistä löytyy heidän omasta blogistaan: http://settipaja.blogspot.fi/2013/02/taman-playmobil-poliisi-setin.html
Pöytätarjoilun valmistimme lasten kanssa yhdessä. Eilen pikkuleipurit leipoivat kanssani mustikkamuffineja ja vadelmasarvia. Säästyneet penkkarikarkitkin pääsivät pöytään. Ipanapan liikennelaulujen tahdissa olikin sitten mukava pistellä suutamakeaksi heti aamutuimaan ; ). Päivällä sitten syötiin sankarin toiveesta pitsaa ja jälkkäriksi jäätelöä. Päivän kohokohta olikin varmaan jätskiannosten sädetikkujen aikaan saama palovaroittimen piipittämä konsertti. Ehkä sekin halusi laulaan oman versionsa "paljon onnea vaan!" -laulusta ; ).


Oikein mukavaa syntymäpäivää ihanalle 4-vuotiaalle!

Ja paljon kiitoksia perhepäivähoitaja Johanna L:lle poliisivaatteiden lainasta! Ne olivat hienot!


2 kommenttia:

  1. Mahtava idea tuo päiväkirja. Kadehdin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kadehtia ei kannatta. Se saastuttaa mielen. Mutta päiväkirja on kyllä mukava juttu, suosittelen!

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!