tiistai 19. helmikuuta 2013

Muisto hoitopäivistä


Minun ja "lainatyttären" tilkkutyöprojekti on edennyt hienosti. 6-vuotias ompelee jo kuin vanha tekijä ja tilkkutyö koostuu tilkku tilkulta pinnaksi. Kyllä tästä tilkkutäkistä tulee varmasti ihanien muistojen täkki. 

    
Täkin valmistaminen lähti ideastani antaa hoitolapsilleni jokin konkreettinen muisto näistä mukavista hoitopäivistä, joina olemme saaneet yhdessä kulkea ja kasvaa. Koska tilkkutäkkimme ovat olleet kovassa käytössä lähes jokaisena hoitopäivänä (milloin piknik-peittoina, milloin majan rakennusaineina, milloin merenneidon asuina...), päätin silputa palaset meidän täkkien jämäkankaista hoitolasten omaan täkkiin. Täkkikankaita sain myös lahjoituksena Ninalta, Minna R:ltä ja Roselta. Mitä Kaunein Kiitos meiltä kaikilta!


Tilkkublokiksi valitsin perus 8 cm x 8 cm neliön. Tilkkujen värit jaottelimme kelta-oransseihin, punaisiin, valkoisiin ja vaaleanpunaisiin. 6-vuotias ompeli tilkut pötköiksi, joista tänään sommittelimme yhdessä erilaisia variaatioita.


Minun suosikkini oli tämä sommitelma.


Tämä taas hurmasi pikku-ompelijattaren.


Kunnes teimme vielä yhden sommitelman, joka valikoitui kaikkien mielestä parhaaksi. Pikku-ompelijatar rakastaa keltaista ja tässä sommitelmassa sitä oli eniten.


Lasten leikkiessä pikkuautoilla, minä ompelin tilkkujonot toisiinsa. Pitkien pötköjen ompeleminen olisi ollut pienelle ompelijalle liian vaikeaa.


Nyt täkki laitettiin "lepäämään" ja odottamaan taustakankaan ja vanun hankintaa. Myös reunakaitaleita pitänee vielä suunnitella. Taidamme päätyä vihreisiin reunoihin. Kiitos, Minna, sinun  kirjeessä olikin paljon vihreitä, kun minulta olivat omat vihreät tilkut loppuneet!

Tässä haluankin mainostaa Facebookin Materiaalitori kierrättäjille -sivustoa, jossa tavara vaihtaa hienosti omistajaa. Siellä jaettavat lahjoitusmateriaalit on tarkoitettu yhteiseen hyvään, ei myyntitarkoituksiin. Minä nostan peukkua ja TYKKÄÄN ; )

12 kommenttia:

 1. Ihana tilkkupeitto tulossa ja mahtava idea tuo lapsille ja lasten kanssa tekeminen !

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana idea tehdä peitto muistoksi. :) Peitossa on todella ihanat värit. Ihan mun makuun myös.

  VastaaPoista
 3. Oikea karamellipeitto ja niin keväisen kirkkaat värit. Tuohon sopis joku karamellitikkaus :)Alkoi itselläkin tehdä mieli leikkaamaan kirkkaita iloisia kankaita! Jospa saan Alman houkuteltua vastaavaan projektiin. Terveisiä! -Minna

  VastaaPoista
 4. Heips!

  Tuntuu uskomattomalta, että jo 6-vuotias saa tuollaisen onnistumisen elämyksen. Itse en olisi kuunapäivänä uskaltautunut antamaan ompelukonetta sen ikäiselle käyttöön (siis olen turhan arka).

  Kiitos, että jaoit tämän ihanan projektin kanssamme!

  VastaaPoista
 5. Ihana idea!kyllä kuusivuotias jo handlaa ompelukoneen,varsinkin,jos on koko ikänsä istunut siinä vieressä sitä nyplimässä ;) meillä poika on luokkansa paras käyttelemään konetta ja äiti on ylpeä!

  VastaaPoista
 6. Ihana idea! Hieno tilkkupeitto! Sulla sitä virtaa vaan riittää ja riittää.

  VastaaPoista
 7. Kaunis kotoinen täkki tulossa. Upeaa yhdessätekemisen meininkiä. Kiva blogi!

  VastaaPoista
 8. Ihanan värinen täkki ja ihana idea tuo muisto hoitolapselle <3 Ihana, että keksit ja jaksat puuhailla tuollaista!

  VastaaPoista
 9. Voih, ihanaa kuinka paljon olette laittaneet kommentteja! Tämän peiton kuten muidenkin lasten kanssa työstettyjen käsityöharjotteiden valmistaminen on ollut tosi kivaa. Rohkeasti vain kaikki kokeilemaan lasten kanssa ompelua. Se on palkitsevaa niin aikuiselle kuin lapsellekin kun yhdessä saa aikaan jotain kestävää, ainutkertaista ja ihan itse tehtyä!

  Jos lapsella (tai aikuisella) kärsivällisyys ei ole vahvin valttikortti, voi ompelutyön aloittaa vaikka oman pienen koristetyynyliinan teolla. Siitä se sitten lähtee ja nälkä kasvaa syödessä, kuten tästäkin postauksesta voi huomata ; )

  VastaaPoista
 10. Upeat värit ja upea toteutus! ja ihana tarina <3

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!