sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Unelmien työhuone


Kävin eilen hörppimässä ihanan täyteläistä beduiiniteetä unelmieni työhuoneessa Oiko Studiolla Asemapäällikön talossa Lahdessa. Olen käynyt paikassa aijempinakin ravintolapäivinä ja joka kerta Studio saa minut huokailemaan kolleegallista kaipuuta ja rentoa luovaa aikuisten ihmisten työilmapiiriä. Omassa kodissamme työhuoneeni on milloin olohuoneessa, milloin pihalla, koska ns työhuoneessamme en kykyne toimimaan lainkaan sen epämääräisen olemuksen takia. Työhuoneeni (21 neliön huone erillisellä sisäänkäynnillä talomme lisäsiivessä) odottaakin täydellistä metamorfoosia vaate-, mappi- ja jämätavaravarastosta aistilliseksi luovaksi työtilaksi. Jospa tänä kesänä jaksaisin tarttua tuon kammotuksen eheyttämiseen. Katsotaan miten käy.... 

Tässä alla kuitenkin kuvakollaasia siitä millainen olisi minun unelmieni luovatyötila.


Oiko Studio & Shop sijaistee Lahden rautatieaseman vieressä entisessä Asemapäällikön talossa. Tiloissa työskentelee useita korutaitelijoita ja koruseppiä. Paikka on täynnä työpisteitä ja tuumailunurkkauksia.
Työtilassa ei ole mitään turhaa, mutta silti se on kodikas ja antaa ajatuksille tilaa lentää. Nostalgia tripin antoi myös sininen linoleum-lattia, jollainen meilläkin oli nykyisen talomme pukuhuoneessa ennen remonttiamme. Myös ensimmäisen yhteisen asuntomme lattioita peitti sininen muovimatto. Terveiset hymyn kera vain Ouluun Yliopistokadulle!


Erityisen koskettavaa oli myös taas kerran törmätä tilaan, jossa luovan alan ihmiset saivat yhdistää voimansa, osaamisensa ja työnilonsa. Se olisi minunkin unelmani....


Mutta onhan minullakin kaikki hyvin ja tässä kodissa tilaakin työskennellä yllinkyllin. Pieni käsityöystäväkin seuraa aina minne äiti vain meneekin ja opettelee jo kovasti kaikkia käsityöjuttuja rinnallani. Taitaa tulla unelmien työhuoneeseeni kaksi työpöytää ; ) toinne isompi, toinen pienempi. Taidankin ottaa äitienpäiväksi saamani luonnoslehtiön ja aloittaa oman työhuoneeni suunnittelun. Joskus sitä härkää on pakko tarttua sarvista  -ihan itse.

Seuraavassa postauksessa (toivottavasti) onkin sitten viimein se lupaamani lukija-arvonta. Tervetuloa mukaan sadasensimmäinen kirjautunut lukija!!!!!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille höpinöistäni ja projekteistani kiinnostuneille!


4 kommenttia:

 1. Minulla työhuone kellarissa, ikkunan puute iso iso miinus. Tila ei yhtään kutsu luoksensa. Monet kerrat meinannut raahata koneen aurinkoiseen keittiöön, mutta ahtaat ja kapeat portaat on toistaiseksi hidastanut.

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla, että innokkaita keittiönpöytäompelijoita on muitakin vaikka onkin oma ompelutilakin kodissa olisikin. Facebookin Lahden alueen ompeluelämää -ryhmässä tästä sukeutuikin mukavat keskustelut, kun yksi jos toinen valitteli omaa ompelunurkkaustaan ruokapöydän kulmalla ja käsityötavaroiden leviämistä työn tolskeessa ympäri keittiötä ja olkkaria.

  Uskallan täällä kuitenkin tunnustaa, että itse olen järjestysfriikki. Minun työpisteeni suuren ruokapöytämme päässä on aina siisti, eikä tavarat leviä kuin hetkellisesti pöydän ulkopuolelle. Minun on helpompi ajatella, kun tavarat on siististi paikoillaan. Materiaaleja sensijaan säilytän siellä varastossamme, josta pitäsi tulla joskus unelmien työhuoneeni. Se tila kuitenkin ahdistaa minua nujuisella olemuksellaan, olkkarissa ruokapöydällä on paljon valoisempaa ja avarampaa ja lapetkin ovat mukavasti silmien alla. Otin äitienpäivälahjaksi saamani luonnoskirjan käteeni ja aloin todenteolla suunnitella uutta työtilaani.

  Mitä unelmien työtila sisältää? Avaraa tilaa, hyvät säilytysjärjestelmät, kunnon valot ja hyllyn, josta saa helposti käsille idea- ja kaavakirjat sekä alanlehdet. Ja minijääkaappi pitää olla kaikille kangasväreille ja liimoille ja vedenkeitin, että voi keittää juomista ja väriliemiin vettä ja .... Ihanaa suunnitella - jospa hyvin suunniteltu olisikin pian puoliksi tehty ; ). Tänään myös luovutin jättikassin kankaita pois. Nyt varastoni on helpommin hallittavissa. Seuraavaksi käsittelyyn pääsevät huovutus- ja kirjontamateriaalit... Kaikki turha pois ja piste : ).

  Pitääkin tehdä tastä joskus ihan postaus tänne blogiin kun tekstiä näyttää tulevan pienestä päästäni tänne ja luonnoskirjaan ihan solkenaan : ).

  VastaaPoista
 3. tuo aseman työtila kuulosti mielenkiintoiselta paikalta, siellä tekisi ihan mieli piipahtaa ohi ajaessa. keittiönpöydän ääressä minäkin paljon teen käsitöitä, vaik yläkerrassa olisi iso tilava ja valoisa huone työskentelyä varten varustettuna. tuo kahden sukupolven ompelukuva on hellyttävä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Ilona. Asemapäällikön talo on mielenkiintoinen paikka, kannattaa visteerata!

   Ja tuosta keittiönpöydällä ompelusta.. Se on kai vähän niinkuin lasten läksyjen kanssa - ne on mukavampaa tehdä ruokapöydällä kuin omassa huoneessa koulupöydän ääressä : ).

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!